Krumer (SPO): Tajné "hospodaření" České televize s veřejnými zdroji

04.12.2017 15:32

Jak nakládá ČT s prostředky, které ji svěřujeme je tajné. Proč musíme být jejími donátory více než šesti miliardami a nesmíme vědět, za co je utrácí?

Krumer (SPO): Tajné "hospodaření" České televize s veřejnými zdroji
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Existuje zákon, který ukládá všem státním podnikům a institucím, aby svoje hospodaření se svěřenými prostředky transparentně prezentovaly. Proč stejná povinnost neplatí pro ČT, která si říká veřejnoprávní? ČT hospodaří s našimi prostředky, které ji podle zákona poskytujeme. Je proto její povinností, transparentně ukázat těm, kteří ji platí, jak s prostředky hospodaří. Neodporuje to náhodou platným zákonům a nenahrává současná praxe jejich zneužívání? Je na nové vládě a poslanecké sněmovně, aby tyto praktiky urychleně ukončila. Pokud by tato situace pokračovala, tak není důvod, aby dnes ve svoji podstatě soukromá instituce vedení ČT a její rady, hospodařící s utajovaným rozpočtem přes šest miliard, byla povinně financována občany – jejími současnými donátory.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

16:14 Ostrá (SOCDEM): Vláda hodila budoucí seniory přes palubu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.