Kubalčík (KONS): Spravedlnost Mašínům

01.03.2017 17:40

Konzervativní strana vítá rozhodnutí Okresního soudu v Kolíně v kauze dědických práv k rodinnému statku rodiny Mašínových.

Kubalčík (KONS): Spravedlnost Mašínům
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Vyzýváme zároveň ministra zemědělství pana Mariana Jurečku, aby učinil všechny možné kroky k zamezení dalšího nedůstojného protahování sporu, ke kterému by vedlo případné odvolání Státního pozemkového úřadu proti verdiktu soudu.

Zejména v tomto případě by státní úředníci měli projevit alespoň elementární pochopení praktik, které k upevnění své moci používal despotický komunistický režim. Plně si uvědomujeme, že s odstupem více než šedesáti let, ve společnosti, která ještě nevystřízlívěla z bolševického pojetí společenského života, bude potřeba k takovému postoji určitá míra odvahy. Konzervativní strana takovou odvahu jednoznačně ocení, i když ve srovnání s tou, kterou projevili příslušníci rodiny Mašínových, se jeví jako maličkost.

Konzervativní strana doufá, že ministr zemědělství a jeho úřady takto přispějí k rychlejšímu ukončení procesu, ve kterém Goliáš stát nemůže zvítězit proti skutečné spravedlnosti zastupované paní Zdenou Mašínovou.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
místopředseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…