Kubisková (Přísaha): Evropská unie nám chce sebrat maso

24.03.2023 21:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánované regulaci z EU.

Kubisková (Přísaha): Evropská unie nám chce sebrat maso
Foto: Facebook
Popisek: Karolína Kubisková

Evropská unie nám chce sebrat maso! Její nová Strategie Farm to Fork počítá s přechodem na rostlinnou stravu a restrikcemi na živočišnou výrobu – vyšší ekologické daně, omezení reklam, nebo regulace chovů dobytka. Vepřové prý není zdravé, hovězí zas produkuje metan.

Proti stojí tzv. Dublinská deklarace, kterou už podepsalo 900 vědců z celého světa. Podle nich by došlo ke snížení potravinové soběstačnosti i negativním dopadům na životní prostředí a já s nimi souhlasím.

Už teď jsme v produkci vepřového soběstační jen zhruba z 50 %. Loni v Česku kvůli drahým energiím stavy prasat ještě o 12 % klesly a vzhledem k novým evropským pravidlům welfare navíc plánují zavírat i další chovy.

Živočišná výroba je ale klíčová i v produkci statkových (přírodních) hnojiv. Ta mají nezastupitelnou roli v péči o kvalitu půdy a v boji proti suchu. Půda díky nim zadrží více vody, snižují riziko eroze a šetří i méně ekologická minerální hnojiva, která se donedávna vyráběla z ruského plynu.

Podtrženo, sečteno. EU vznikla jako dobrý projekt, ale nesmí to být továrna na nesmyslná nařízení a zákazy! Ochrana životního prostředí je klíčovou prioritou. Má na ní být ale shoda napříč členskými státy i odbornou veřejností a NIKDO nemá úředně nakazovat, co jíst smíme a co ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích