Kučera (Soukromníci): Co je vlastně podle obecních politiků bezpečnost občana

14.12.2018 6:34

Pohledem z okna vidíme podzim, který byl letos velmi krásný jak na barevnost přírody, tak na barevnost ve volbách do komunální politiky.

Kučera (Soukromníci): Co je vlastně podle obecních politiků bezpečnost občana
Foto: Archiv FK
Popisek: František Kučera (SsČR), lídr koalice Svobodných a Soukromníků, Olomoucký kraj

Máme měsíc za sebou, koryta jsou rozebrána,  a já se ptám, tak kdy začnou ti, kteří dostali hlas, konečně makat... Na některých radnicích to vypadá jako slepenec, kde vlastně nejde o program, ale o vlastní ukojení a sny těch, co se tam dostali. Jen my voliči musíme počkat do dalších voleb s možností vystavit účet.

Dlouho jsem přemýšlel, k jakému tématu bych se rád vyjádřil a na konec jsem došel k závěru, že zůstanu u toho, čemu si myslím, že trošku rozumím. A když si nejsem jistý, mám dost lidí kolem sebe, které mohu požádat o názor nebo radu. Ve všech volebních programech po celé republice jsem stále četl na předních místech volebních slibů o tom, jak nová vedení obcí a měst budou zajišťovat bezpečnost občana, jak budou bojovat s nešvary ve všech místech naší republiky a jak už bude bezpečno... Bohužel výsledek je naprosto jiný. A já si kladu otázku: Co je vlastně podle obecních politiků bezpečnost občana? Při pohledu do měst a obcí nemám žádný děsivý pocit z toho, co nám hlásal pan Okamura že nám tady budou uprchlíci podřezávat děti a manželky. Ale naskýtá se mi jiný pohled. Vidím kolem sebe vesele rostoucí nelegální hazard, se kterým si neumí poradit radnice a nedokáže si s ním poradit ani MF a její ozbrojená stráž, hledači padělků Celní Správa, vlastně nikdo. Kladu si tedy další otázku. K čemu jsou nám nástroje jako Městská policie, k čemu je nám speciální útvar Celní správy, kam byl za odměnu jmenován pan Šlachta? A odpovídám si. K ničemu. A tak se ptám? V čem je ten problém? A odpověď je jednoduchá.

Problém je v komunikaci, jelikož nedokážeme tyto složky prostě řádně spojit k tomu, za co je platíme z našich daní. Nemůžeme nadávat těm, kteří jsou v ulicích, ale těm, kteří je řídí z vyhřátých kanceláří a dělají, že vše je podle tabulek zcela v pořádku s větou: Bude lépe, to vám slibujeme. Chceme-li slibovanou bezpečnost, tak musíme něco udělat. A to všichni. Je čas začít na městech a obcích přemýšlet o tom, že Městská policie není oddíl rozdavačů pokut za špatné parkování nebo taxi pro bezdomovce a feťáky. Ale že tato složka byla zřízena právě proto, abychom měli města a obce bezpečné.

Moje zamyšlení měsíc po volbách je o tom, kdy občanům konečně dojde, že jak si ve svých obcích ustelete, tak bezpečně si i lehnete. Začněme tvořit bezpečné obce na základech, které jsou.

František Kučera,
člen Rozšířeného předsednictva Strany soukromníků České republiky, předseda strany v Olomouckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…