Kukla (ANO): Opozice není konec světa, naopak je to velká výzva

25.11.2020 20:14

Německý prozaik a básník Theodor Fontane řekl: „Slova na rozloučenou musí být krátká jako vyznání lásky.“ ANO, tímto příspěvkem se s Vámi chci rozloučit z pozice zastupitele a náměstka hejtmana Kraje Vysočina, nicméně věřte, že nejde o loučení v pravém slova smyslu.

Kukla (ANO): Opozice není konec světa, naopak je to velká výzva
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

Moc děkuji všem, kteří ve volbách hnutí ANO podpořili, za projevenou důvěru, a chci vás ubezpečit, že i v opozici budu vaším právoplatným zástupcem, budu dohlížet nejen na hospodaření Kraje Vysočina, a pevně zastávat vaše zájmy.

Věřím, že krajský rozpočet předávám ve zdravé kondici. Na Fondu strategických rezerv je 1,5 mld. korun a dalších 700 milionů korun má Kraj Vysočina na spořicích účtech. Také je kompletně připravený rozpočet pro rok 2021 a všem, kteří se na jeho přípravách a realizaci podíleli, patří velký dík. Už jste to určitě z mých vyjádření slyšeli, ale zastávám názor, že v době krize je třeba podporovat ekonomiku a zajistit lidem práci. A právě tak je strukturovaný rozpočet pro příští rok. Úspory jsme hledali v provozech, naopak proinvestiční prostředky zůstaly. V oblasti investic v položce Nemovitého majetku je pro příští rok 1,2 mld. korun, vysoké jsou také investice do oblasti dopravy. Ostatně, hned jak se bude rozpočet novým zastupitelstvem projednávat a bude schválený, budete si ho moci důkladně projít na webu Kraje Vysočina.

Často slýchávám kritiku, že se chlubím cizím peřím. Nesouhlasím. Rád vyzdvihuji projekty, které se za dobu mého působení na kraji podařily. A nikdy jsem se netajil tím, že samozřejmě nejde pouze o můj úspěch. Je tu celá řada odborníků, pracovníků úřadu i kolegů z rady, kteří se více či méně zasadili o realizaci úspěšných projektů a já jsem pyšný na to, že jsem mohl být u toho a z pozice náměstka hejtmana pro oblast financí a majetku na projekty dohlížet a některé z nich k realizaci postrčit. Jsem pyšný na výstavbu operačních sálů v třebíčské nemocnici, na přípravu stavby domova pro seniory v Jihlavě, která už brzy začne, stejně jako výstavba nového Pavilonu dětského, gynekologicko-porodnického a neurologického oddělení pelhřimovské nemocnice. Hotová je Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě, chystá se výstavba sportovní haly u střední průmyslové školy ve Žďáru nad Sázavou, už se jezdí po obchvatech Velkého Beranova a Nového Veselí. Pracuje se na obchvatech Salačovy Lhoty, Lukavce a dotáhli jsme přípravu obchvatu Jihlavy, stejně jako Velké Bíteše, a začali jsme s projektem obchvatu Velkého Meziříčí. Osobně jsem si vzal za cíl začít řešit rozvoj krajských nemocnic a jejich problémy s nedostatkem parkovacích míst. Nejblíže realizaci parkovacího domu u nemocnice jsme v Třebíči, ale záměry už existují jak v případě jihlavské nemocnice, tak také Havlíčkova Brodu. Existují záměry nových operačních sálů v havlíčkobrodské nemocnici a v případě jihlavské nemocnice geriatrického oddělení a oddělení následné péče.

Moc děkuji za vaši podporu, za to, že i vy, každý jednotlivě, jste nám umožnili projekty rozvíjet a že jsme vlastně společně dosáhli namyšlených cílů. Je mi líto, že nemohu na svou práci navázat, ale to je zkrátka život. Děkuji za Vaši dosavadní podporu a přeji Vám v následujících náročných měsících hodně sil a pevné zdraví.

S pozdravem a úctou

Martin Kukla
odcházející náměstek hejtmana Kraje Vysočina zodpovědný za ekonomiku a majetek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…