Kuna (Svobodní): Senáte, neber zbraně slušným

04.12.2017 11:34

Senátní Výbor pro bezpečnost před několika dny doporučil Senátu PČR zamítnout dlouho diskutovaný a peticí občanů podporovaný návrh ústavního zákona.

Kuna (Svobodní): Senáte, neber zbraně slušným
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Jednoznačně stojím za organizátory petice podporující daný návrh a jako člen a funkcionář Svobodných vyzývám Senát, aby nerespektoval doporučení uvedeného výboru. Tento návrh má za cíl alespoň v naší zemi zabránit plánům nikým nevolených elitářů z EU postupně odzbrojovat občany jak Česka, tak i zbylých zemí Evropské unie. Nedejme se! Braňme svá práva, a to i za cenu aktivního bojkotu zavedení této zrůdnosti do naší legislativy! Tato práva totiž mají větší váhu než směšné pokuty, kterými nás má EU ve zvyku zastrašovat.

Jako mnozí jiní především vůbec nechápu, proč má docházet k odzbrojování tam, kde je neuvěřitelně vysoká úroveň důvěry ve vztahu státu a ozbrojeného občana – tedy právě v naší vlasti. Tato důvěra je solidní zejména díky prozatím minimální teroristické či zločinecké aktivitě vyvíjené kromě již usazených a zfanatizovaných frustrovaných mladíků také migranty z bezpečnostně nestabilních států mimo EU.

Senátoři by si měli uvědomit jednu věc. Je to právě Senát, který dlouhodobě bojuje s krizí důvěry občanů ve své fungování. Někteří politici nyní dokonce mluví o jeho zrušení. V tomto případě ústavního návrhu by mohl ukázat, že je institucí, která důvěru občanů chce mít i nadále – zejména pak zákona velmi dbalých občanů, tedy majitelů zbrojních průkazů.

Občan legálně držící zbraň neznamená nebezpečí

Někdo může návrh považovat za právně nedokonalý, ale zde prostě nese vinu EU. Pro nás je tento návrh vynucenou a momentálně jedinou obranou před dalším budoucím odzbrojováním tzv. salámovou metodou. Byrokraté v Bruselu se netají tím, že v tom hodlají pokračovat! EU by ale problémy s terorismem měla řešit pragmaticky a uvědomit si pravé příčiny zhoršené bezpečnosti v západní Evropě.

České zákony týkající se zbraní jsou jedny z nejlepších na světě a měli bychom je bránit před amatérskými či dokonce zlovolnými zásahy z Bruselu. Bezúhonný občan legálně držící zbraň není zdrojem nebezpečí. Tím je pachatel, který si zbraň vždy nějak opatří, klidně nelegálně. Proti němu by měl občan mít právo se bránit, a to srovnatelnou nebo ještě lépe větší silou.

Tvrdím, že ozbrojená společnost je slušná společnost. Takovou společnost si přeji zachovat v Česku nejen pro nás, české občany, ale hlavně pro naše české potomky. Ti ať zdědí tuto zemi minimálně stejně bezpečnou, jako je dnes!

Aleš Kuna,
předseda Svobodných v Ústeckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce