Kupka (ODS): Období bezvládí ničemu neprospívá a vzbuzuje jen zbytečné otazníky

25.06.2019 18:40

ODS vyzvala na jednání krajského zastupitelstva, aby vedení kraje neprodleně vypsalo výběrové řízení na nového ředitele či ředitelku Památníku Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše a určilo kompetentní výběrovou komisi.

Kupka (ODS): Období bezvládí ničemu neprospívá a vzbuzuje jen zbytečné otazníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

Od rezignace problematicky dosazené ředitelky Alice Seidlové uplynul jeden měsíc. Vedením kraje byla ale pověřena řízením památníku do vybrání nového ředitele, což může být až do konce září.

„Přešlapování na místě činnost známého památníku ohrožuje a poškozuje před veřejností a odbornou obcí. Nevidíme důvod, proč se s vypsáním výběrového řízení vyčkává. Období bezvládí nikdy ničemu neprospívá a vzbuzuje jen zbytečné otazníky,“ říká krajský zastupitel a poslanec Martin Kupka.

Klub ODS navrhoval zařadit do programu dnešního jednání zastupitelů okamžité vypsání výběrového řízení s kompetentní porotou. Krajská koalice ANO+ČSSD+KSČM zařazení bodu zabránila. Čapkův památník tak čekají další měsíce bezvládí. „Je to škoda. Jednalo se o dobře zavedenou a také dobře vedenou instituci s vysokým odborným renomé. Mrzí mě to o to víc, že ještě v loňském roce se samotný kraj v souvislosti se 100. výročím republiky památníkem chlubil,“ dodává Martin Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …