Kutílek (SZ): Nehrajme si na Divoký západ, držení zbraní má být přísnější

16.03.2016 22:50 | Zprávy

Evropská komise představila návrh na zpřísnění unijní směrnice o nabývání a držení zbraní.

Kutílek (SZ): Nehrajme si na Divoký západ, držení zbraní má být přísnější
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Pokud by byl návrh schválen v současné podobě, co by skutečně jeho zavedení do praxe přineslo? O tom v pořadu Českého rozhlasu diskutoval místopředseda Strany zelených Petr Kutílek. Podle něj je nutné ptát se, jestli chceme žít ve společnosti, kde jsou zbraně běžnou součástí řešení mezilidských vztahů a společenských konfliktů.

„Osobně si myslím, že chceme žít ve společnosti, kde zbraně nepatří do běžného arzenálu řešení konfliktů. Proto si myslím, že přísná regulace má své místo v moderní společnosti. Lidí, kteří si myslí, že je dobré mít zbraň, je jasná menšina. Většina lidí chce, aby se regulace zpřísňovala. A je otázka, jestli chceme kulturu držení zbraně šířit a podporovat, nebo ji postupně vytlačovat, protože do dnešní společnosti už to nepatří,“ uvedl Petr Kutílek. Podle místopředsedy SZ bychom si v moderní společnosti neměli hrát na Divoký západ, kde se každý jednotlivě brání svojí zbraní. „Naopak bychom se měli snažit, aby dobře fungovala policie a složky státu, které si platíme z daní,“ dodal Kutílek v Českém rozhlasu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.