Kvasnička (BOS): Výzva pro všechny politiky

22.03.2020 22:30

Mají být politici solidární s občany a odpovědni svým voličům?

Kvasnička (BOS): Výzva pro všechny politiky
Foto: SPOZ
Popisek: Josef Kvasnička

Celý svět je zasažen koronavirem COVID-19. Bylo přijato mnoho opatření. V ČR i v jiných zemích je vyhlášen stav nouze. Velká část zaměstnanců zůstává doma na 60% mzdy. Mnozí živnostníci jsou absolutně bez příjmů. Klesá hrubý domácí produkt. Blíží se velká a zřejmě i vleklá krize.

Od všech politiků slyšíme co nesmíme, co můžeme, jak se máme chovat, jak mají být občané odpovědní v dodržování stanovených restrikcí apod.. Avšak jen velmi málo našich politiků projevilo se svými občany solidaritu a odpovědnost. Zatím drtivá většina z nich neřekla, že se vzdá své odměny nebo alespoň její části tak, jak to v současné době ukládá stát mnohým zaměstnancům, zaměstnavatelům, živnostníkům a dalším občanům ČR.

Proto apeluji na všechny politiky v ČR - poslance a senátory, ministry a jejich náměstky, europoslance a jejich týmy, zastupitele všech stupňů včetně starostů a radních, vysoké státní úředníky a ředitele takových organizací, jako např. VZP, Pošty pod., aby se dobrovolně vzdali části svých příjmů a pobírali, tak jako řada pracujících,  jen 60% ze všech svých příjmů.

Věřím, že mnoho politiků to pochopí - vždyť dali svůj slib občanům ČR. Doufám, že se budou chovat odpovědně a že budou se svými spoluobčany budou také solidární.

Děkuji

JUDr. Josef Kvasnička
místopředseda politického hnutí BEZPEČNOST, ODPOVĚDNOST, SOLIDARITA

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hannig (Rozumní): Chtěli nám zakázat přístup do lesů

16:02 Hannig (Rozumní): Chtěli nám zakázat přístup do lesů

Nebýt ombudsmana Stanislava Křečka (85), tak nečinností obou opozičních stran, jak ANO, tak SPD, sko…