Lachnit (ANO): Důchod do dvou dnů. Stačí článek v novinách

24.10.2023 8:19 | Komentář

Média mají stále sílu. A to nemyslím jen z pohledu ovlivňování veřejného mínění podle správných, moderních a aktuálních trendů, zadání majitelů nebo osobními preferencemi či animozitami vůči konkrétním politikům. Znám krásný příklad, jak pomohla lidem. Fakt.

Lachnit (ANO): Důchod do dvou dnů. Stačí článek v novinách
Foto: Vít Hassan
Popisek: JUDr. Petr Lachnit

Řeč je o článku, který jsem publikoval zhruba před měsícem na nejrůznějších místech (například ZDE). Šlo o kauzu přítele, který zhruba půl roku nedostával starobní důchod, i když ho měl už letos v únoru Českou správou sociálního zabezpečení takzvaně odklepnut. Případ bezprecedentního selhání vedení tohoto státu se ale bohužel netýkal (netýká) pouze něj, ale dalších tisíců lidí s nárokem na zaslouženou odměnu za jejich produktivní život.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31658 lidí

Zkrátím to. Mým příspěvkem se inspirovala domácí redakce MF Dnes a mého přítele oslovila. Vyprávěl svůj příběh, o boji se státní, věčně slibující institucí. Zrodil se článek, který i z jiných zdrojů poukazoval na totální anarchii ve státní správě, možná inspirované mottem nechvalně známého uskupení: SPOLU pro vás!

Vlastně to nakonec byl pohádkový příběh. Vše dobře dopadlo. Po 170 dnech bez důchodu ho můj přítel dostal. Po dvou dnech, co text v MF Dnes vyšel. U mocipánů možná zabral monitoring tisku, kdo ví. Náhoda. Úroky v řádech tisíců chtít nebude, nemá na to nervy, chce si konečně užít pohody ve stáří.

Možná je tento postup inspirací pro další desítky a stovky podobných případů. Rada tedy zní: Zkuste to mediálně, pište, volejte. Poslední instance. Na stát zapomeňte. Nefunguje, šetříme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.