Lachnit (ANO): Mystika Miroslava Pangráce v Komunitním centru Prádelna

30.10.2022 8:38 | Tisková zpráva

Listopad bude v Galerii Prádelna při Komunitním centru Prádelna v Holečkově ulici patřit Miroslavu Pangrácovi ml., který patří mezi etablované české výtvarníky. V Prádelně nevystavuje poprvé. Výstavu nazvanou lakonicky Obrazy a koláže zahájí osobně autor 2. listopadu 2022 v 18 hodin.

Lachnit (ANO): Mystika Miroslava Pangráce v Komunitním centru Prádelna
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Autor je syn sochaře Miroslava Pangráce. Od útlého věku je sžit s otcovým ateliérem, kde v pozdějším věku získával zkušenosti ve výtvarném umění.

K používaným výtvarným technikám patří jak olejové a akrylové barvy, tak i koláže. Struktury, linie, obrazy inspirované hieroglyfy, symboly života i smrti především zaujmou fascinující až mystickou hrou barev a vznikají často momentální představou, vnuknutím.

„Tvorbu Miroslava Pangráce mladšího sleduji již řadu let stejně jako znám sochařské dílo jeho otce. Oceňuji také, že se kromě vystavování v klasických galeriích rád vrací do prostor našeho komunitního centra, čímž tak dává příležitost prohlédnout si jeho obrazy širokému spektru diváků,“ podotýká radní Petr Lachnit (ANO).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.