Lachnit: Komunitní centra Prádelna a Louka v čase vánočním i novoročním

12.12.2021 12:28 | Tisková zpráva

Poslední měsíc roku bývá ve znamení rekapitulace celého roku, setkávání s blízkými a přáteli a společné přípravy na nadcházející svátky. Bohužel i letos aktuální epidemiologická situace velmi výrazně omezuje právě tento aspekt společně strávených chvil prosincových aktivit.

Lachnit: Komunitní centra Prádelna a Louka v čase vánočním i novoročním
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

„Nicméně i v této komplikované době připravila komunitní centra Prádelna a Louka řadu zajímavých aktivit, které se však uskuteční s omezeným počtem návštěvníků a s dodržováním všech platných opatření, případně on-line,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

V Komunitním centru Prádelna pokračuje zimní semestr vzdělávacích a pohybových kurzů pro seniory, kromě těchto pravidelných aktivit však je připraven i pestrý program pro návštěvníky bez rozdílu věku.
Zahájila jej v pondělí 6. prosince 2021 v Galerii Prádelna vernisáž výstavy Pavly Vaculíkové, na které se představuje jakýsi miniaturní průřez částí její tvorby.
Den poté, v úterý 7. prosince 2021, se uskutečnil Adventní koncert v podání Dany Kláskové a Pavla Skalického.

V Komunitním centru Louka chystají ohlédnutí, co všechno seniorští účastníci pravidelných aktivit stihli v letošním roce. Kromě rozvoje vlastních dovedností a získávání znalostí místní senioři tvoří i pro ostatní. Od září se zde opět pravidelně setkávaly švadlenky, které ušily pro děti z jeslí Na Hřebenkách spousty látkových hraček: koníky, pejsky, sovičky a kočičky. Hračky již byly 'tajně' předány do jesliček Mikulášovi. Všem šikovným dámám patří veliké poděkování a v lednu se již všichni těší na další šicí dílny.
V prosinci návštěvníky centra čeká také slavnostní zakončení Kurzu malby v podobě komorní vernisáže, kde budou vystaveny v Komunitním centru Louka obrazy všech dvanácti účastníků. Každý stihl většinou namalovat dvě větší plátna, a to s tématem květin a krajinomalbu. Výsledky jsou opravdu úchvatné a bude na co se dívat.
Také zde platí nařízení o omezené kapacitě a další aktuální opatření.

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

Od 20. prosince 2021 mají 'studenti' z řad seniorů vánoční prázdniny a pravidelné kurzy v obou komunitních centrech začnou 10. ledna 2022.

Na leden kromě toho chystá Komunitní centrum Prádelna slavnostní otevření komorní knihovny, která vznikla s podporou Pivovarů Staropramen, s. r. o. V souvislosti s tím se chystá Knižní Freeshop, obdoba výměnného bazaru pro nejširší veřejnost, který však bude tematicky zaměřen pouze na knihy. Ve středu 19. ledna 2021 v čase od 13 do 17 hodin tedy může kdokoliv přijít a vyměnit svoje již přečtené knihy za jiné, případně obdarovat knihou dalšího či najít si nějakou publikaci pro sebe.

Na poslední lednový týden nového roku je zde pak plánován VII. ročník Lednového turnaje SENzačních SENiorů ve stolním tenisu. V loňském roce musela být tato zavedená a oblíbená akce přerušena, tudíž všichni doufají, že v roce 2022 dojde k obnovení tradice.

„Na konci roku 2021 se nacházíme v komplikované a nelehké situaci v souvislosti s pandemií. Plánování kulturních a společenských akcí je tak mnohem náročnější nežli kdykoliv předtím. Jsem rád, že i v této obtížné době připravují naše komunitní centra pestrý program, neboť především na seniory, kteří tvoří podstatnou část pravidelných návštěvníků, doléhá tíživá atmosféra obzvlášť silně. Věřím, že při dodržení všech opatření se podaří realizovat všechny naplánované akce a situace se bude zlepšovat. K tomu je však třeba ohleduplnosti a zodpovědnosti každého z nás, na což bych si dovolil apelovat nejen u návštěvníků našich komunitních center,” říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5 pro sociální oblast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě