Lachnit: Praha 5 pořádá výlet pro seniory, tentokrát do Kutné Hory

24.04.2022 6:34

Kdo by neznal krásné středočeské královské město na březích říčky Vrchlice. Proslavilo se hlavně těžbou stříbra a jeho památková rezervace je dokonce na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Lachnit: Praha 5 pořádá výlet pro seniory, tentokrát do Kutné Hory
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Právě proto v květnu radnice Prahy 5 pod patronací radního Petra Lachnita chystá do Kutné Hory autobusový výlet pro seniory z městské části Praha 5. 

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42651 lidí
Jeho účastníci navštíví sedleckou středověkou katedrálu Nanebevzetí Panny Marie se Santiniho úpravou a slavnou Kostnici. Procházku historickým centrem dovrší komentovaná prohlídka chrámu sv. Barbory. 

Výlet je naplánován ve dvou termínech, a to na čtvrtek 5. května a na čtvrtek 12. května. V obou termínech budou vypraveny dva autobusy, pro zájemce z řad seniorů je připraveno celkem 200 míst. Odjezd je v 8.00 hodin u stanice metra Radlická na zastávce autobusu 904, předpokládaný návrat do 16,30 hodin. Výlet je zcela zdarma, zahrnuje dopravu i vstupy do objektů.

A co pro svoji účast musíte udělat? Zúčastnit se mohou občané starší 60 let s místem trvalého bydliště na území Městské části Praha 5. Výdej poukazů bude v prostoru „Výdeje parkovacích oprávnění ZPS“, Preslově ulici č. 5, (roh náměstí 14. října a Preslovy ulice) ve čtvrtek 28. dubna 2022 od 8 do 12 hodin. Zájemci bude vydán poukaz po předložení občanského průkazu, jedné osobě budou vydány na základě předložení občanských průkazů maximálně dva poukazy.   

Pokud nebudou vydány všechny poukazy první den, další možnost bude v následující úřední dny: pondělí a středa od 8 do 18 hodin v budově úřadu na náměstí 14. října 4, ve 2. patře v kanceláři č. 213.

Takže neváhejte. Přejeme šťastnou cestu a spoustu krásných zážitků!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice