Lachnit: Začínají zápisy do dětských skupin Hřebenka

27.04.2022 8:36 | Tisková zpráva

„Příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci (CSOP Praha 5) zahajuje v květnu zápisy do dětských skupin Hřebenka. Přihlášky je možno podávat během celého roku. Samotné zápisy budou probíhat od měsíce května do června 2022,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Lachnit: Začínají zápisy do dětských skupin Hřebenka
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Zřizovatelem příspěvkové organizace CSOP Praha 5 je městská část Praha 5. CSOP Praha 5 provozuje dvě dětské skupiny, které sídlí v krásné vilové čtvrtí Prahy 5, Na Hřebenkách 3a. Objekt zařízení je obklopen zelení, s přilehlými zahradami a sousední unikátní oborou na Palatě, která je během roku přístupná i dětem z dětských skupin Hřebenka.

Původní jesle na Hřebenkách prošly postupně transformací a koncen minulého roku byly zaevidovány ministerstvem práce již jako dětské skupiny, splňující kritéria novelizovaného zákona o dětských skupinách, s celkovou kapacitou 48 dětí.

O děti pečuje profesionální tým zkušených pracovnic, zaměřený na péči o tuto cílovou skupinu dětí. Provozní doba dětských skupin je na základě přání rodičů od 7 do 17 hodin. Přijímány jsou děti od 15 měsíců do tří let. Jelikož dětské skupiny podporují brzký návrat rodičů do zaměstnání, je podmínkou, aby rodič byl zaměstnán, nebo studoval, byl OSVČ nebo se aktivně ucházel o zaměstnání. Obě dětské skupiny se programově mírně liší a jsou přizpůsobeny věku dětí a jejich vývojovým potřebám.

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Dětské skupiny Hřebenka I a Hřebenka II

Do dětské skupiny Hřebenka I jsou přijímány děti ve věku od 15 měsíců do 2,5 roku. Zde se držíme motta: „Pomoz mi, abych to dokázal sám.“ Důraz klademe na respektující přístup, dětem se pomáhá k samostatnosti a rozvoji samoobsluhy. Maskotem této skupiny jsou myšky.

Do dětské skupiny Hřebenka II jsou přijímány děti od dvou let do tří let. V této skupině se držíme motta: „Jsme průvodcem dětského poznávání.“ Maskotem této skupiny jsou koťata.

Děti v obou skupinách jsou vedeny k samostatnosti a prohlubování získaných dovedností. Zároveň se připravují na snadný přechod do mateřských škol. Společným cílem je dětem vytvořit bezpečné a podnětné prostředí. Plán výchovy a péče je zaměřen na celkový rozvoj, programy jsou tvořeny v tématech měsíce, která jsou dále a podrobně rozpracována na týdenní části. Během organizovaných činností jsou dětem nabízeny aktivity přizpůsobené věku, schopnostem, ale i tématům ročních období a kulturních událostí.

Při tvorbě programu je prioritou zachování hravé formy, zajímavosti a možnosti zapojení každého dítěte s podporou zvídavosti, zájmu a radosti z objevování. Nedílnou součástí a velmi důležitou každodenní složkou programu je hra, při které děti relaxují, navazují kontakt s ostatními, rozvíjejí fantazii, konstrukční dovednosti a jemnou motoriku.

Velkou výhodou dětských skupin Hřebenka je rozsáhlá zahrada plná zeleně, s herními prvky a venkovní terasou pro každodenní využití bezpečného přírodního prostoru k hraní venkovních her, soutěží, výtvarných dílniček, společných akcí nejen pro děti, ale i pro jejich rodiče.

V případě dotazů kontaktujte vedoucí dětských skupin Hřebenka paní Bc. Zoru Novákovou na telefonním čísle 774 246 007 nebo e-mailem novakova@csop5.cz.

Pozvánka na den otevřených dveří v dětských skupinách

CSOP Praha 5 zve všechny zájemce z řad rodičovské veřejnosti na den otevřených dveří v dětských skupinách, Na Hřebenkách 3a, dne 7. 5. 2022 od 10 do 16 hodin. Pracovnice dětských skupin Hřebenka připravily komentovanou prohlídku pro zájemce o umístění dětí do dětských skupin Hřebenka.

Den otevřených dveří se tentokrát uskuteční o víkendu, aby si rodiče mohli v klidu a beze spěchu prohlédnout prostory, seznámit se s prostředím a konzultovat dotazy s týmem pracovnic dětských skupin. Budou se moci dozvědět víc o systému péče o děti v dětských skupinách. Touto formou nabízíme rodičům možnost, aby se mohli co nejlépe rozhodnout, jaké zařízení pro své dítě zvolí. K dispozici budou všem zájemcům informační letáčky a přihlášky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…