Lachnit: Září v Komunitním centru Prádelna

03.09.2020 9:09

Pravidelné kurzy pro seniory, které již řadu let pořádá Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici, byly v půlce března z důvodů vyhlášené pandemie přerušeny a posléze probíhaly distanční formou v podobě e-learningu - videolekce, korespondenční výuka apod. Od září se výuka konečně začne postupně vracet do normálního režimu, na který se všichni moc těší.

Lachnit: Září v Komunitním centru Prádelna
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Výuka řady cizích jazyků, kurzy práce s počítačem, tabletem nebo mobilním telefonem, základy digitální fotografie a grafiky, lekce jógy, taichi, zdravotní gymnastiky nebo stabilizačního cvičení, herna stolního tenisu nebo orientální tance pro ženy. To je pouze část tradičních pravidelných aktivit pro seniory, které patří mezi nejoblíbenější. Během září se postupně začnou jejich účastníci opět fyzicky scházet a zahájí tak zimní semestr roku 2020/21. Spolu s návštěvníky všech kurzů začne opět trénovat seniorský taneční a hudební soubor Marietta a senioři také budou moci navštívit a využít služeb oblíbené iKavárny. Podrobný rozpis začátků kurzů naleznou zájemci v programu komunitního centra, případně nejaktuálnější informace na webových stránkách ZDE. Na všechny kurzy je nutno být předem přihlášen, kromě účastníků pokračujících v kurzech z předchozího semestru, kteří se automaticky zapíší na první lekci. O bližší informace a přihlášky na případná volná místa mohou zájemci požádat e-mailem: kcpradelna@seznam.cz nebo telefonicky: 775 788 098.

Kromě zahájení nového semestru pravidelných kurzů nabídne měsíc září v Komunitním centru Prádelna také novou výstavu akademického malíře Ladislava Hojného, jejíž vernisáž proběhne ve středu 9. září 2020 od 17.00 hodin. Nezapomnělo se ani na děti, pro které bude připravena velmi atraktivní výtvarná dílna na téma „Magické svítící houby“.

Především seniory má pak šanci oslovit pořad „Písničky pražských hospůdek a kabaretů“, který se uskuteční 21. září 2020 od 17.00 hodin. „V Praze bývávalo blaze, říkalo se. V hospůdkách na Starém Městě, v Karlíně, Žižkově, či Nuslích, ale i v Břevnově či na Smíchově se lidé uměli při muzice dobře bavit. Také doba kabaretů přála dobré zábavě a i my dobře víme, že se bez starých osvědčených, často i sto a více let starých písniček neobešel prakticky žádný televizní Silvestr. Náš pořad přináší spousty krásných melodií a dobových textů, které potěší nejednoho posluchače. Mezi písněmi zavzpomínáme na dobu, ve které žili naši rodiče a hlavně prarodiče“, zvou na koncert, který se uskuteční za finanční podpory MČ Praha 5, sami účinkující Dana Klásková a Pavel Skalický.

Všechny akce budou samozřejmě probíhat za zpřísněných hygienických podmínek s dodržováním všech aktuálních nařízení a pokynů ohledně zdravotní situace.

„Úspěšný letní program Komunitního centra Prádelna prokázal, že především senioři velmi touží po aktivitách centra, které jim kromě samotného vzdělávání, udržování fyzické kondice apod. přinášejí možnost setkávání se, sociální interakce, komunikace atd., zkrátka faktorů, které jsou velmi důležité pro kvalitu života. Jsem proto rád, že hojně navštěvované pravidelné aktivity v našem komunitním centru se postupně obnovují a přinášejí seniorům radost ze společného sdílení, tolik potřebnou v dnešní komplikované době. Zároveň bych ale chtěl poprosit všechny návštěvníky, aby pečlivě dodržovali všechny bezpečnostní pokyny a doporučení, byli ohleduplní a pečovali o zdraví své i ostatních.  Komunitní centrum je společný projekt všech, kteří se zapojují do jeho činnosti, tudíž je také v zájmu nás všech, abychom nezodpovědným chováním neohrozili jeho normální provoz.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.