Lacko (ANO): Nová instrumentária ulehčí i práce sester, kterých je v současné době velký nedostatek

26.05.2017 18:36

Pražští zastupitelé tento týden schválili poskytnutí dotací Nemocnici Na Bulovce a Thomayerově nemocnici. Finanční prostředky v celkové výši téměř 6 milionů korun jsou určeny na stavební úpravy a na nákup zdravotnických instrumentárií.

Lacko (ANO): Nová instrumentária ulehčí i práce sester, kterých je v současné době velký nedostatek
Foto: archiv
Popisek: radní hlavního města Prahy Radek Lacko (ANO)

Nemocnice Na Bulovce obdrží dotaci na provedení stavebních úprav na Klinice infekčních, parazitárních a tropických nemocí pro pacienty s podezřením na tuberkulózu. „Pracoviště kliniky je umístěno v budově, která je v majetku hlavního města Prahy. Je nutné zrekonstruovat prostory kliniky - sociální zařízení, pokoje, chodby, šatny pro zaměstnance tak, aby péče o nemocné odpovídala současným hygienicko-epidemiologickým režimům,“ upřesnil radní Radek Lacko, s tím, že dotace činí 2 miliony korun.

Thomayerova nemocnice použije poskytnuté finanční prostředky ve výši 3,9 milionu korun na pořízení zdravotnických instrumentárií pro chirurgickou a urologickou kliniku, gynekologii a kliniku dětské chirurgie a traumatologie. „Nákupem nových instrumentárií pro uvedená pracoviště dojde ke zlepšení a urychlení péče o pacienty, což je pro nás priorita. Zároveň se s dostatečným počtem nových instrumentárií ulehčí i práce sester, kterých je v současné době velký nedostatek,“ připomněl radní Radek Lacko, který návrh na poskytnutí dotací oběma nemocnicím na dnešním jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy předložil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.