Lacyk (TOP 09): Chceme příjemnější Chlum bez ničení přírody

01.04.2018 7:37

Chlum je jednou z dominant našeho obvodu i celé Plzně. V těchto dnech se otevřela možnost, aby náš obvod odkoupil chátrající rozhlednu na jeho vrcholu, tu postupně opravil a obnovil výletní restauraci. A společně s tím se otevřela také debata o přeměně celého Chlumu na rekreační les.

Lacyk (TOP 09): Chceme příjemnější Chlum bez ničení přírody
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

TOP 09 dlouhodobě podporuje zatraktivnění této oblasti. Chceme, aby se z ní vytvořilo přitažlivé místo pro trávení volného času nejen pro obyvatele Doubravky, ale také lákavý cíl pro turisty. Jsme však přesvědčeni, že k rozvoji Chlumu je nezbytné přistupovat s pokorou k veřejnému prostoru a krajinotvorbě s vědomím, že každý zásah do řešené lokality znamená její ovlivnění nejen pro současnost, ale i budoucí generace. Proto podporujeme takový rozvoj této oblasti, který by z Chlumu učinil atraktivní turistický cíl bez negativních dopadů na životní prostředí.

Budeme podporovat takový návrh přeměny této oblasti, ve kterém bude maximálně upřednostněna turistická funkce, bez komerčních dopadů a bez ohrožení lokality motorovou dopravou. Jsme přesvědčení, že každá navržená úprava může využít snadno dostupnou MHD a zároveň rozvinout dopravu cyklistickou a pěší. Věříme, že i vrchol Chlumu, rozhledna, získá podporu z veřejných zdrojů pro svoji opravu a případné citlivé doplnění o objekt restaurace.

VÁCLAV LACYK
ZASTUPITEL MĚSTSKÉHO OBVODU PLZEŇ 4
PŘEDSEDA MÍSTNÍ ORGANIZACE TOP 09 PLZEŇ 4

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…