Langšádlová: Ministr Fischer blokuje konec videoterminálů

16.10.2013 16:27

Od roku 2012 se nám podařilo prosadit řádné zdanění hazardu a možnost obcí regulovat si nová povolení na všechny herní přístroje.

Langšádlová: Ministr Fischer blokuje konec videoterminálů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Helena Langšádlová

Od roku 2012 se nám podařilo prosadit řádné zdanění hazardu a možnost obcí regulovat si nová povolení na všechny herní přístroje. Díky tomu byla jen v loňském roce zrušena téměř třetina videoloterních terminálů. LETOS Na jaře pak Ústavní soud rozhodl, že obce mohou regulovat i stará povolení zpětně.

Velmi jsem uvítala, že Ministerstvo financí okamžitě reagovalo zahájením desítek tisíc správních řízení o zrušení povolení, aby se zohlednily vyhlášky obcí. Je zřejmé, že tato řízení mají své lhůty a musí respektovat práva účastníků na odvolání, čehož loterijní společnosti využívají.

Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že u ministra Fischera již téměř dva měsíce leží rozhodnutí rozkladové komise, tedy odvolacího orgánu MF. Ke zrušení videoterminálu tak stačí jen podpisy ministra, který s nimi z nepochopitelných důvodů váhá.

Vyzývám jej proto, aby svůj postoj vysvětlil. Nerada bych věřila, ţe za tím stojí podivné praktiky, které se objevily v médiích. A to, ţe jeho poradcem se stal člověk, který hájil hazardní společnost ve sporu proti státu. Ministr Fischer by navíc měl vyvrátit podezření, ţe mezi jeho sponzory mohl patřit člověk z oblasti hazardního byznysu.

Helena Langšádlová, místopředsedkyně TOP 09

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.