Laudát (KAN): O kom je a bude referendum?

12.09.2022 16:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vývoji válečného konfliktu na Ukrajině

Laudát (KAN): O kom je a bude referendum?
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

SPD "konečně" doplnila bizarní sestavu uchazečů o Hrad. Do zápolení vyslala Baštu. Při té příležitosti Okamura sdělil, že nadcházející volby budou referendem o vládě. Jedno referendum ale už více než týden běží. To referendum je o Okamurovi, Klausovi, Zemanovi a jeho kumpánech, o Babišovi a jeho kumpánech, o mnoha tisících našich spoluobčanů, kteří na písknutí z Moskvy pracují proti vlastní zemi.

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

I když je to referendum o naší budoucnosti, odehrává se v úplně jiné zemi. Tou zemí je Ukrajina. Aktuální referendum začalo ofenzívou proti ruským okupantům na jihu země a Rusy překvapilo "referendum" o pravdě a svobodě na severu. Tam Rusáci utíkají takovým fofrem, že někteří v chaosu prchají i na kradených kolech. Kolaboranti už asi tuší, co je čeká, a narychlo balí kufry. Samozřejmě, že válka je velký chaos a situace na bojišti se mění každou chvíli. Tohle věděl už i Josef Švejk, a tak bych vyjádřil mírný optimismus, že to statečným Ukrajincům vydrží.

Pokud však bude současné ruské fiasko pokračovat, čeká nás před koncem ruské války jedna velmi nepříjemná otázka - kam až bude schopen Putin zajít ve své nenávisti a ponížení. Vzpomeňme si na Hitlera, který kdyby měl jadernou zbraň, tak ji použil. Na konci svého života neváhal rozkázat zničení infrastruktury, továren i měst. Ruské nadšení z "konečného" řešení Ukrajiny, sice pomalu, ale přece jen opadá. Řady cínových vojáků (takto byli označováni mrtví přivážení ze sovětské války v Afghánistánu) rostou a neklid v dosud velmi pevné ruské společnosti narůstá.

Ať klidně jsou zářijové volby referendem o Fialově vládě. Pro mě je podstatné referendum na statečné Ukrajině. Přesto si dovolím vyzvat lidi, aby žvanily, zloděje a politické povaleče nikam za dva týdny nevolili. Nejen že zase část vašich daní rozkradou, ale moc toho ani nevybudují.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…