Laudát (KAN): První fiasko jako varování

17.01.2022 9:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu ,prohranému' hlasování vládnoucí koalice v sněmovně kvůli nepřítomnosti poslanců v jednacím sále

Laudát (KAN): První fiasko jako varování
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Ještě neuplynulo 24 hodin a koaliční poslanci dostali od opozice na frak. Snažili se totiž odložit platnost části stavebního zákona o vzniku Nejvyššího stavebního úřadu. Jenže koaličních poslanců chybělo tolik, že byl schválen návrh usnesení exministryně Dostálové. Neznám detaily, ale zřejmě selhali i předsedové klubů koaličních stran.

Kdo se ještě před pár hodinami rozněžňoval nad přínosem Farského studia americké tradice demokracie pro EU v USA, tak může v praxi vidět, co se bude dít. Honza sice ještě neodjel, a dokonce dobíhal a první hlasování zpochybnil, ale v budoucnu často může rozhodovat o osudu řady významných zákonů, smluv, atd, atd. jediný hlas.

Dělo se to v minulosti téměř pořád a ani pohodlná většina hlasů ve sněmovně neznamená, že půjde všechno jako na drátku. Sněmovna je i o strategických postupech a schopnosti vedení klubů být neustále ve střehu a bleskově reagovat. Jinak to dopadne jako v pátek.

Nářek Bendy nad řídící schůze Mračkovou Wildumetzovou není ničím jiným, než přiznáním vlastní slabosti. Blbý je, že matador Benda nemá v předsedech zbylých koaličních stran zjevně schopného partnera. Když si dva předsedové, nebo místopředsedové, klubů rozumějí, tak je to výrazně jednodušší.

Často vzpomínám na spolupráci se Zbyňkem Stanjurou, jak jsme si to tam dirigovali. Jednou jsme dokonce drželi v šachu sněmovnu tři týdny a babišáci s komunisty, socialisty, okamurovci a tehdy i lidovci si ani neškrtli.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu