Laudát (KAN): Test pravdy Babišem

25.11.2019 13:04

Komentář na facebookovém profilu k chování politiků během oslav 17. listopadu

Laudát (KAN): Test pravdy Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Andrej Babiš se nám 17. listopadu převtělil na Havla. Na Národní ho ještě za ranního kuropění skupina těch, kteří si přivstali, vypískala. Asi netušili, jakou pravdolásku vypálí o několik desítek minut později. Stalo se tak před V4 a pozvanými hosty, když se obdivně hlásil k hrdinství Václava Havla a sebekriticky přiznal, že on odvážný nebyl a navíc tehdy dlel v Maroku. Svým projevem musel logicky naštvat svůj voličský elektorát.

Někam se museli voliči KSČM, ČSSD, Okamury a podobných stran a hnutí přesunout. Logika velí, že k Babišovi. A tihle lidé většinou Havla nemusí. Pokud v následujících měsících Babišovy preference zůstanou stejné, tak je jasné, že si jeho voliči vyloží jeho momentální pravdoláskaření jako účelový PRový tah. Pokud to vezmou vážně, musí logicky letět k výšinám aktuálně asi 3x kolora, a naopak zamířit exponenciálně dolů Hnutí ANO 2011 bude líp.

Ještě hlasitěji byl na Národní vypískán Václav Klaus mladší. Ten přítomné následně označil za lůzu. Asi je mu jasné, že tohle jeho voliči nikdy nebudou. Dodnes se vedou diskuze, jak moc je vhodné na někoho pískat při pietních aktech. Vždycky to nemusí být jen o neúctě. Nespokojení občané mohou negativním postojem některým politikům naznačit, že se chovají v rozporu s odkazem těch, kdo na dotyčném místě za něco obětovali, nebo tam spočinuli. Myslím si, že pan Klaus mladší svým chováním a výroky pošlapává odkaz 17. listopadu 89.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…