Laudát (KAN): Už se "vyzklamal" a promluvil

21.04.2022 21:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výrokům exprezidenta Klause v MF Dnes a jejich komentování Martinem Fendrychem

Laudát (KAN): Už se "vyzklamal" a promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Když Ukrajinu přepadli Rusové, Klaus dlouho lapal po dechu a zmohl se na prohlášení "kolektivu IVK, že jsou zklamáni". Teď se z diagnózy vyléčil, tedy se vyzklamal, a vycenil svoje názory v MF DNES. A je to taková síla, že to psychicky neunesl Martin Fendrych a na webu Aktuálně.cz nenechal na "mysliteli" 19. století nit suchou. Označení Klause za "mírového štváče" bylo vtěleno už do názvu článku. Článek byl vložen na web už po půl osmé ráno, což ukazuje na to, že pan Fendrych ani nemohl dospat, pokud si ovšem naopak vkladatel nepřispal, neboť klausovská slátanina vyšla již dříve, a tedy i pan Fendrych mohl předat práci dříve.

A jak se Klaus vyrovnává s obhajobou neobhajitelného chování Ruska? Třeba tak, že jeho výrok okamžitě a radostně odcitovala Komsomolskaja pravda "Současná láska k Ukrajině může být jen zástěrkou, která má zakrýt nenávist k Rusku" naznačil bývalý český prezident. Ale to je jen zlomek Klausových výronů "chytrosti". Tak třeba "Válka na Ukrajině trvá už sedm týdnů. Různí "znalci" dokonce naznačují, že může trvat měsíce, ne-li roky. Tyto lehkomyslné výroky nemůžu akceptovat"..."přesto vážná mírová jednání neprobíhají. Naopak. Místo výzev k takovým jednáním slyšíme válečnický pokřik o nárůstu dodávek moderních zbraní"..."jde opravdu o rusko-ukrajinský konflikt?" pokládá řečnickou otázku a návod proruským trollům k šíření pochybností Klaus.

Svoje vyjádření v MF DNES prokládá Klaus názory údajné "pisatelky". Ta dospěla m. j. k názoru, že "všichni jsou zaslepeni touhou zničit Rusko, i za cenu sebezničení a hospodářské likvidace Evropy". Nelze vyloučit, že "pisatelka" je putovní a nemluví se o ní poprvé a naposledy.. Vzpomněl jsem si na vyprávění svého kamaráda, který dlouhá léta organizoval řadu mítinků ODS v dobách její největší slávy. Když vzpomínal, vyprávěl, jak na jednom mítinku spontánně dvě dámy staršího věku najednou z davu vykřikly: My Vás máme tak rády, pane premiére". Občas se někdo pro řečníka může i takto spontánně nadchnout. Jenže, stejný příběh se odehrál od těch samých dam na mítinku následujícím, i na tom ten den posledním podvečerním. Holt, nic se nesmí ponechat náhodě.

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42649 lidí

Ale zpět k Martinovi Fendrychovi. Už se mu asi nedivíte, že ho Klaus vytočil. A tak komentář proložil konstatováním, že Klaus je "ubožák, který se přidal na stranu vraha", "proč to Klaus dělá? Je nějakým závazkem nucen kopat za Kreml, nebo ke zvrácenému poznání dospěl sám?. Tak či tak, pracuje pro Putina". Dospěl k závěru pan Fendrych.

Nestoudné prokremelské slátaniny z úst VK staršího by nestály za komentář, ale zdá se, že v jistých případech mohou ohrozit zdraví myslící části obyvatelstva. Proto by každý odpovědný redaktor měl takový článek opatřit varováním, že čtení škodí zdraví a nedoporučuje se konzumovat kardiakům, astmatikům a psychicky slabším jedincům. V případných televizních rozhovorech by měla informace běžet po celou dobu vysílání na dolní liště, barevně zvýrazněna.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.