Laudát (KAN): Víkend plný napětí

19.02.2022 10:54 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k situaci na Ukrajině

Laudát (KAN): Víkend plný napětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Letos v říjnu se botoxový car Putin dožije sedmdesátky. Přes mírný optimismus v polovině končícího týdne se zdá, že jeho zlá hra s Ukrajinou nekončí. Na linii mezi Ukrajinou a separatistickými územími Donbasu a Luhaňsku se opět střílí. Vše směřuje k provokaci Ruska, aby mělo záminku minimálně tato území obsadit. Moskevský exsoudruh vidí, jak mu s postupujícím časem protéká Ukrajina mezi prsty.

Ač se o tom příliš nemluví, s každý dnem, týdnem, měsícem či rokem po Majdanu se vytvářejí stále větší propojení s demokratickým světem. A to přestože si Ukrajina vůbec ekonomicky nevede dobře, a k tomu musí vydávat velké sumy na armádu a bezpečnost. Putinovi údajně vadí síla NATO. Jenže ta narůstá tím, jak další a další země od rozpadu Sovětského svazu hledají zajištění své bezpečnosti u nejmodernější armády světa - USA.

Dnes už ani relativně bohaté země si nemohou dovolit špičkové vojenské technologie nakoupit, natož je vyvíjet. Na to mají bohužel už pouze supervelmoci. Asi namítnete, a co Severní Korea? Máte pravdu, ale to se děje za cenu toho, že lidé žijí v bezprecedentním otroctví.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Když už se demokratický svět obává jít Ukrajině přímo na pomoc, měl by dodat 40miliónové zemi takové zbraně, aby se mohla účinně bránit. Rusko nikdy neplnilo svoje sliby a dohody. Její vládci rozumějí pouze síle.

Demokratický svět před zhoubou komunismu zachránila jaderná bomba. Tato zkušenost ukazuje, že zlo se podaří udržet na uzdě v případě, že ohrožovaný má dostatečnou odstrašující sílu. Je to sice život na sudu prachu, ale pořád lepší, než válka.

Takže přejme si, aby se ruská agrese řešila u diplomatických stolů. Stejně už se dnes s technickými možnostmi každého jedince prakticky žádná větší země nedá vojensky porazit. Myslím, že Rusko v tuto chvíli hazarduje se svojí existencí. Válka je vždycky nejistý podnik.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…