Lepš (TOP 09): Chceme Prahu moderní a funkční

29.01.2018 10:17

Pražská TOP 09 si zvolila nové vedení, předsedou se stal Jakub Lepš.

Lepš (TOP 09): Chceme Prahu moderní a funkční
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Jakub Lepš (TOP 09)

Místostarosta Prahy 11 a vysokoškolský pedagog Jakub Lepš se stal novým předsedou krajské organizace TOP 09 Praha. V sobotu ho zvolili delegáti krajského sněmu strany, kteří za místopředsedy vybrali Jiřího Koubka, Pavla Richtera a Michala Hrozu.

„Úspěch v Praze pomůže TOP 09 k návratu mezi respektované politické subjekty, aby nadále hrála výraznou roli v celostátní politice,“ řekl nově zvolený předseda Lepš.„V současné době jsme svědky toho, že Praha se pod rukama současného vedení zcela rozpadá. Chceme Prahu moderní a funkční a nové pražské vedení proto musí sestavit co nejpřitažlivější kandidátky do magistrátních, komunálních i senátních voleb. Čeká nás spousta práce,“ řekl Lepš ve své děkovné řeči delegátům po zvolení. Novému předsedovi dalo svůj hlas 67 z 97 delegátů krajského sněmu, který v sobotu jednal v pražském Hotelu Olšanka.

Třiačtyřicetiletý Jakub Lepš je zástupce starosty Prahy 11, v této pozici je odpovědný za oblast školství, kultury a sportu. Na radnici Jižního Města se zasloužil o otevření desítek nových tříd ve znovuotevřené ZŠ Schulhoffova, zároveň rozšiřuje kulturní a sportovní vyžití na jednom z největších pražských sídlištích. Nový předseda pražské TOP 09 vystudoval magisterský obor americká studia na Univerzitě Karlově a obor politologie na Středoevropské univerzitě v Budapešti. Je držitelem prestižního Fulbrightova stipendia, přednáší o americkém politickém systému, Číně či globalizaci a jako politický komentátor je pravidelně zván do médií. V roce 2016 kandidoval do Senátu.

„Hned v následujících dnech proběhnou první pracovní jednání nového vedení k volební kampani. Pro vítězství a úspěch musíme udělat naprosté maximum a jsem přesvědčen, že v Praze uspějeme. Tyto volby budou skutečně klíčové,“ uvedl ve svém vystoupení předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Místopředsedy pražské organizace sněm zvolil starostu Prahy - Libuše a bývalého poslance Jiřího Koubka, starostu Prahy 5 Pavla Richtera a zastupitele Prahy 4 Michala Hrozu. Dalšími členy předsednictva pražské TOP 09 se stali radní Prahy 2 Martin Víšek, zastupitel Prahy 6 Jan Chabr, zastupitel Prahy 8 Tomáš Slabihoudek, bývalý pražský radní Jiří Pařízek a zastupitel Prahy 7 Petr Kubíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…