Levice: Požadujme spravedlivý mír pro Ukrajinu

24.02.2023 10:32 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.

Levice: Požadujme spravedlivý mír pro Ukrajinu
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Válka na Ukrajině pokračuje i po roce utrpením lidí, počítáním zemřelých, ošetřováním raněných, útěky lidí z válečných a okupovaných oblastí, opravami zničené infrastruktury a strastmi života ve válečném hospodářství. Trvá maraton slibů světových politiků o podpoře ukončení konfliktu a dohadováním se o sankce pro strůjce války, které ale k jejímu konci zatím nevedou.

To vše je důsledkem ničím neomluvitelné imperialistické agrese Ruské federace na Ukrajině. Jak mohou být omluvitelné deklarované cíle denacifikace a demilitarizace „speciální vojenské operace“ Ruské federace, které jsou vyjádřeny obsazením ukrajinského území, snahou o zničení zničení ukrajinského státu a jeho schopnosti se bránit? Jak může být omluvitelná hrozba použití jaderných zbraní po neblahé zkušenosti lidstva z konce 2. světové války? Ruská federace těmito skutky porušuje svrchovanost Ukrajiny a nerespektuje Chartu Organizace spojených národů, která požaduje řešení sporů mezi státy mírovou cestou.

Podporujeme právo Ukrajinců se bránit agresorovi a na k tomu určenou materiální pomoc. Podporujeme ukrajinský lid. Podporujeme  pomoc uprchlíkům.

Vyjadřujeme podporu našim ukrajinským soudruhům, odborářům, anarchistům a hlavně lidem kolem hnutí ?????????? ??? (Socialnyj ruch), kteří ve válečných podmínkách bojují v podstatě na dvou frontách - proti agresorovi a proti drsným podmínkách neoliberálního válečného hospodářství. Vyjadřujeme podporu ruskému protiválečnému hnutí, které působí v podmínkách ovládaných válečnou propagandou.

Podporujeme takové spravedlivé mírové řešení, které bude založeno na odsouzení agresora, které bude respektovat zájmy Ukrajinců. Podporujemé mírové výzvy, které budou zaměřeny na likvidaci imperialistických agresí kdekoliv na světě.

Požadujeme od našich levicových přátel v České republice i ve světě, aby respektovali názory ukrajinských soudruhů a podporovali je v jejich boji a úsilí o spravedlivý mír.

Solidaritu s ukrajinským lidem!

Solidaritu s ukrajinskou levicí!

Solidaritu s ruským protiválečným hnutím!

Požadujme spravedlivý mír pro Ukrajinu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

21:03 Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.