Levice: Proběhlo první zasedání sjezdu strany

20.04.2021 5:34

V sobotu 17. dubna 2021 se Levice stala další politickou stranou, která prokázala, že je schopna uskutečnit v čase pandemie svůj řádný sjezd virtuálně po internetu.

Levice: Proběhlo první zasedání sjezdu strany
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Na sjezdu byla intenzivně diskutována možná volební spolupráce s dalšími neparlamentními subjekty Stranou Zelených, Hnutím Idealisté, Hnutím Budoucnost, kterým byla před sjezdem písemně nabídnuta spolupráce formou dopisu. Strana Levice, jak uvedl člen předsednictva Celostátního výboru Levice Vojtěch Roček, „očekává od svých partnerů v průběhu tohoto týdne odpověď a je připravena k jednání o přípravě volební alternativy k současné parlamentní reprezentaci.“

Sjezd také zahájil diskusi o nově vznikajícím střednědobém programu strany a jako první krok schválil jeho preambuli, která jasně deklaruje Levici jako radikální sociálně a ekologicky orientovanou stranu.

Sjezd přijal zprávy dosluhujícího předsednictva, hospodáře i revizní a rozhodčí komise, které hodnotily fungování strany v nelehkých podmínkách epidemické situace. Na jejich základě byly schválena doporučení pro místní, krajské i celostátní úroveň strany.

Součástí programu sjezdu byla i volba nového Celostátního výboru, do kterého bylo zvoleno 21 členů. Celostátní výbor poté na krátkém zasedání o sjezdové přestávce zvolil nové Předsednictvo CV ve složení: Vladimír Farana, Antonín Hořčica, Markéta Juřicová, Milan Neubert, František Otta, Vojtěch Roček, Martin Švec a Tomáš Ulrich. Levici nyní čeká volba spolupředsedů strany.

Sjezd schválil navržené změny stanov reagující na vývoj ve straně a vycházející z praxe loňského roku. Nově zvolený člen předsednictva Antonín Hořčica ocenil, že se „nově zavedl institut vnitrostranického referenda, které umožní všem členům strany podílet se na rozhodování o důležitých otázkách v období mezi sjezdy.“ Sjezd dále posoudil aktuální situaci v české levici a rozhodl o dalším postupu, včetně kandidatury strany Levice v letošních volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Sjezd se poté rozhodl ukončit své první zasedání a rozhodl o konání druhého zasedání stejnou formou dne 19. června 2021.

Zveme Vás na tiskovou konferenci, která se uskuteční dne 27. dubna 2021 od 9:00 hod., kde se dozvíte další informace o aktivitách strany Levice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…