Levová (SPD): V létě za nás chce Evropská komise podepsat úmluvu Globální kompakt o migraci

26.06.2018 22:15

Kdo hlasoval v Evropském parlamentu pro udělení mandátu Evropské komisi k podpisu úmluvy Globální kompakt o migraci? Přeci kandidát na post ministra zahraničních věcí Miroslav Poche.

Levová (SPD): V létě za nás chce Evropská komise podepsat úmluvu Globální kompakt o migraci
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Aby mohla Evropská komise v září podepsat tuto úmluvu, musí k tomu získat mandát od Evropského parlamentu, který již získala i díky Miroslavovi Pechemu, a od Evropské rady nebo Rady ministrů zahraničí, v obou případech jednomyslně. To se jeví jako nereálné díky Polsku a Maďarsku. Proto je velmi pravděpodobné, že Komise využije drzou fintu jako v minulosti s Rámcovou úmluvou o kontrole tabáku nebo  tzv. odzbrojovací směrnicí, kdy tímto manévrem dokázala obejít jednomyslné hlasování. Tento drzý manévr spočívá v přeřazení návrhu do jiné gesce např. Společné zahraniční a bezpečnostní politiky, do Rady pro vnitřní trh nebo Rady ministrů zdravotnictví, kdy není nutné jednomyslné hlasování. Ano, i to je demokracie dle neomarxistů v EU v praxi.

Státy, které kompakt přijmou, se vzdají práva rozhodovat, kdo bude žít na jejich území, ve prospěch OSN UNHCR a IOM, které budou pomocí neziskovek udržovat tok migrantů a kvótami je přikazovat do těchto států EU. Součástí usnesení je i požadavek na respektování práva migranta na slučování rodin. Tak by došlo ke stěhování celých rodin za migrantem usídleným ve státě EU.

Mohlo by se tedy stát, že mandát pro Komisi k podpisu úmluvy podepíše některý z kandidátů na ministra z řad ČSSD. Na počátku svého mandátu jsem složila slib. A právě proto nebudu hlasovat pro Miroslava Pocheho na funkci ministra zahraničních věcí stejně jako pro žádného kandidáta na funkci ministra z řad ČSSD.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …