Lidinský (Úsvit-NK): Naše armáda musí okamžitě na hranice! A k tomu optické kabely monitorující pohyb a termokamery

15.09.2015 14:33

Zpráva z jednání Poslaneckého klubu Úsvit-Národní Koalice:

Lidinský (Úsvit-NK): Naše armáda musí okamžitě na hranice! A k tomu optické kabely monitorující pohyb a termokamery
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

Poslanecký klub strany Úsvit – Národní Koalice s podporou Bloku proti islámu dnes konstatoval, že vláda naprosto podceňuje situaci na českých státních hranicích. Tím, že Německo zavřelo hranice, všem vzkázalo, že se o sebe každý musí postarat sám. To pochopilo Maďarsko, které vyhlásilo v souvislosti s migrační vlnou krizový stav, dále Rakousko i Slovensko, dnes nově Holandsko.

V těchto státech byla nasazena na ochranu hranic kromě policie i armáda. „Česká vláda jediná situaci tragicky podceňuje. Naše armáda musí okamžitě na hranice. Musíme spustit tří stupňový plán ochrany českých hranic, který navrhujeme už od léta. Prvním nouzovým krokem je okamžité nasazení armády na hranice. Druhým krokem je dlouhodobá ochrana hranic pomocí technických prostředků, jako jsou optické kabely monitorující pohyb, termokamery a termovize. Třetím krokem je společná akce na obranu schengenského prostoru “ říká předseda strany Miroslav Lidinský. Tyto kroky musí ČR podniknout bez ohledu na sousední státy. Předseda Výboru pro obranu David Kádner je nyní v Bruselu na společném zasedání evropských předsedů výborů pro obranu a prosazuje společnou intervenci proti Islámského státu. Vzhledem k tomu, že tuto akci nepodnikne NATO, je třeba, aby zásah uskutečnily státy EU.

Předseda poslaneckého klubu Marek Černoch uvedl, že poslanci Úsvitu budou iniciovat zařazení nových bodů do programu schůze, v rámci kterých budou chtít slyšet jasné a konkrétní informace o ochraně státních hranic, jak dopadla jednání ohledně povinných kvót pro přijímání nelegálních uprchlíků,  jaká je skutečnost s otevíráním nových azylových táborů, které se ve velkém děje po celé republice. V neposlední řadě chceme vědět, jak je ČR připravena na zdravotní rizika, které se kvůli migrantské krizi šíří. „Vláda se tváří, jako kdyby všechny okolní státy nezavíraly hranice nasazením armády a jako kdyby v Evropě nebyly statisíce uprchlíků. Tím se teď musíme zabývat. My chceme po vládě okamžitě informace, kdy konečně zavřeme i my státní hranice a nasadíme armádu. Premiér Sobotka musí přestat kličkovat, chceme jasné odpovědi. Není ani možné, aby se ministr vnitra Chovanec, jako teď, jezdil do Bruselu ptát, jestli můžeme chránit naše hranice,“ říká předseda poslanců Úsvitu Černoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…