Lidovci si připomenou 50. výročí okupace Československa Týdnem svobody

18.08.2018 14:34

KDU-ČSL plánuje v souvislosti s 50. výročím okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy tzv. Týden svobody. Aktivitami v týdnu od 20. srpna chceme připomenout veřejnosti, že svoboda slova, svobodná média a demokracie není nic samozřejmého.

Lidovci si připomenou 50. výročí okupace Československa Týdnem svobody
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Týden začne diskusním kulatým stolem s předními českými novináři a odborníky na téma: Co znamená svoboda slova?  Smyslem této akce je ukázat, že svoboda slova a svobodná média jsou nesmírně cenné, nesamozřejmé hodnoty a každá generace musí o tuto svobodu znovu zápasit, aby se ve společnosti neztratila.

Památku padlých si politici a členové KDU-ČSL připomenou ztišením u pomníčků po celé republice. V rozhovorech s pamětníky vzpomeneme nejen tragické srpnové události, ale budeme se věnovat i tématu masové emigrace našich občanů, normalizační represi, 20 letům okupace a konečně i historickému významu vstupu naší země do NATO a EU. Součástí týdne svobody budou tematicky zaměřené rozhovory s politiky, videa a také speciální infografika, která výročí propojí s aktuálními politickými událostmi doma i ve světě.

Cílem lidoveckého týdne svobody je také ukázat, že členství ČR v Evropské unii a NATO je pojistkou demokratického směřování naší země a upozornit veřejnost, že slovník i některé postupy současné vlády s podporou KSČM nebezpečně připomínají neblahé doby normalizace, která přišla po roce 1968.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce