Lídrem jihočeské KDU-ČSL v krajských volbách 2020 bude František Talíř

16.11.2019 9:29

Kandidátku pro krajské volby zvolili delegáti KDU-ČSL v Jihočeském kraji. Jejím lídrem se stal mladý historik František Talíř ze Zubčic na Českokrumlovsku. Krajské volby se v celé zemi uskuteční na podzim příštího roku, pravděpodobně 2.a 3. října 2020.

Lídrem jihočeské KDU-ČSL v krajských volbách 2020 bude František Talíř
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Jsem rád za to, jak výraznou získal František Talíř podporu od delegátů. Myslím si, že má občanům co nabídnout, je to energický člověk s pevnými názory a moderním pojetí politické služby ,“ uvedl krajský předseda KDU-ČSL a místopředseda strany Jan Bartošek .

Do volební kampaně jde František Talíř s jasným záměrem: „Velice si vážím důvěry spolustraníků, kteří mě nominovali do čela naší kandidátky. Mým cílem je voličům nabídnout srozumitelný a pozitivní program, který přinese konkrétní změny pro všechny obyvatele našeho kraje.“ Mezi témata, která pro lidovce budou v příštích volbách prioritní, se podle něj řadí resort zdravotnictví, sociální služby a školství. Lídr František Talíř ve svém projevu představil také téma, kterému se chce v kampani osobně věnovat. Jedná se o oblast životního prostředí, zejména zodpovědné péče o krajinu a racionálního řešení aktuálních výzev v této oblasti, mezi něž patří opakované problémy se suchem či kůrovcová kalamita v kraji. „Na krásnou a pestrou přírodu v Jihočeském kraji jsme všichni právem hrdí. Vedení kraje by mělo k tomuto tématu přistupovat s postojem dobrého hospodáře a aktivně podporovat všechny, kdo o krajinu budou dlouhodobě pečovat, a ne ji pouze využívat,“ vysvětlil Talíř.

Mladý historik František Talíř byl doposud nejvíce vidět v rámci kampaně do Evropského parlamentu letos na jaře. V těch se stal čtvrtým nejúspěšnějším kandidátem KDU-ČSL se ziskem takřka 10 000 preferenčních hlasů. V Jihočeském kraji byl jeho výsledek v porovnání se všemi lidoveckými kandidáty dokonce nejlepší. Právě péče o životní prostředí a nahrazování jednorázových plastů bylo jedním z hlavních témat kampaně Františka Talíře do Evropského Parlamentu v letošním roce.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce