Linek (Soukromníci): České „letní olympijské hry"

05.08.2021 12:09

V současné době probíhají v Tokiu odložené a svým průběhem a okolnostmi trochu prapodivné LOH. Přesto po sportovní stránce celkem úspěšně běží a tak přinášejí radost vítězům a zklamání poraženým.

Linek (Soukromníci): České „letní olympijské hry"
Foto: Archiv Ladislava Linka
Popisek: Ladislav Linek

Tak mne napadlo udělat takovou olympiádu pro nejarogantnější, nejhloupější, nejtrapnější a nejsměšnější předvolební kampaň. Boj o post nejvyšší byl lítý, jak už to bývá, nicméně vítěz je zasloužený. Stává se jím dvojice „kontrolorů“, bojovníků za práva dělníků, ve složení žlutá vesta ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové a jejím poskokem, zámeckým pánem, účastníkem bulvárních soutěží, jinak zeleným socialistou Matějem Stropnickým. Ta „nepředstíraná“ starost o pracující se jen tak nevidí. Prostě trapárna 1. stupně. A udavači je ze srdce zvou na další a další kontroly. Oba přitom nesou charakter klasických socialistů. Chtějí socialismus pro všechny, jenom ne pro sebe. Pro sebe chtějí pohodlný, rozmařilým státem placený život, studovat na západních školách, jezdit luxusními auty. Tu tzv. opravdovou práci znají tak leda z vyprávění nebo ji zahlédli z vlaku či spíše z letadla. Bezmyšlenkovitě rozhazují peníze daňových poplatníků se snahou koupit si voliče. Již jsem viděl podnět, aby šli zkontrolovat nějakou firmu z holdingu Agrofert. Tam by se ukázalo, jací jsou hrdinové. Proto myslím, že zlatá medaile je zasloužená.

Na druhém místě se umístil Andrej Babiš se dvěma dny volna pro státní zaměstnance, kteří se nechají naočkovat proti covidu 19. Ať už jsem příznivec nebo odpůrce očkování, jedno je jisté. Jde opět o předvolební podplácení jedné skupiny lidí za peníze druhých. A není to poprvé. Důvod se vždycky najde. Do konce předvolební kampaně očekávám další podobné akce.

No a na třetí místo zaslouženě dosáhl Ivan Bartoš. V žácích prý zápasil s Lukášem Krpálkem. To musel být zajímavý zápas tříletého kluka (L. Krpálek) s třináctiletým. A možná i vyrovnaný. No nakonec Bartoš uznal, že se mu ty vzpomínky nějak popletly. Jen aby se mu pletly jen vzpomínky.

Prodej ukradených nábojů prezidentskou ochrankou „někomu“ za „olympijskou“ disciplínu nebudeme raději ani považovat…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě