Linek (Soukromníci): O slavnostech zahrádek a věcech dalších

29.05.2021 12:28 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k dalšímu omezování podnikání v Praze

Linek (Soukromníci): O slavnostech zahrádek a věcech dalších
Foto: Archiv Ladislava Linka
Popisek: Ladislav Linek

Před nedávnem jsem psal článek Úzký koridor pro živnostníky a drobné podnikatele. Myslel jsem tím to, že z jedné strany máme chaotickou a někdy otevřeně protiživnostenskou vládu složenou z ANO, ČSSD, a v tomto případě se 100% podporou KSČM, a z druhé strany máme Piráty a strany, které to s nimi táhnou, a proto musí akceptovat jejich "sdílecí" názory. Bohužel, nejsme jako soukromníci jednotní v názorech, ani jako "třída". Jednal jsem v poslední době s mnoha živnostníky a OSVČ a poslouchat jejich názory je pro mne minimálně překvapivé. Proto se na rozdíl od lidí, které spojuje například závist, těžko dáváme dohromady.

Tento článek však vzniká z jiných pohnutek. Jakoby nestačilo, co všechno na živnostníky vymyslela a vymýšlí tato vláda, tak vedení pražské radnice rozhodlo, že se musí omezovat restaurační zahrádky. Prý vadí turistům. No asi těm, co tady nejsou. A rovněž se zakáže prodej alkoholických nápojů ve večerkách. Takže po období zoufalství a ekonomického půstu tady máte zase přes držku. Přečíst si ta zdůvodnění opravdu stojí za to a vyvolává to jen dojem, že rozhodují lidé, kteří nikdy nebyli v opravdové práci a myslí si, že peníze bez problému padají z nebe (tedy z pokladny na magistrátu).

Teď ještě semelu to ostatní. Koalice Piráti-STAN zahájila předvolební kampaň. Z uskutečněných rozhovorů, jsem si vypíchl dotaz na paní místopředsedkyni STAN Kovářovou, jak to bude po volbách s EET. Odpověděla, že se musí udělat analýza o přínosech EET a EET nerozšiřovat na další kategorie. Takže, když se vyanalyzuje, jak je EET přínosná, tak někdo ji používat bude a jiný ne. Skvělý alibistický nápad. A hlavně spravedlivý. A nějak se náhle zapomíná na ono kategorické hlasování o EET.

Nechal jsem se očkovat proti covidu. Už dvakrát. Považuji to za správné a pro určitou kategorii lidí i potřebné. Nikomu nebráním, aby se očkovat nenechal. Ani tyto lidi v rámci ctění svobodných zásad nijak nenapadám a nechci pro ně omezení. Stejně tak však nechci, abych byl napadán já blbskými teoriemi, že mi kolují v těle čipy a že jsem řízen přes satelit zpravodajskými službami, Billem Gatesem a kdoví kým ještě. Doufám jen, že tato doba sporů o očkování proti covidu neposílí lobby zelených matek, které nechtějí své děti očkovat ani proti neštovicím, černému kašli, TBC, obrně a umožňují tak plíživý návrat těchto již zapomenutých nemocí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…