Linhart (STAN): Nedoceněná ministryně

05.03.2016 8:32

Jedním z politiků, v tomto případě političek, kterým se nedostává zasloužené pozornosti, je Karla Šlechtová. Rozsah její dobročinnosti a obětavosti přitom přesahuje nejen rámec filantropie v Česku, ale těžko bychom hledali jí rovného i v dalších evropských zemích. Možná George Soros by mohl udržet její tempo. Doma ale není nikdo prorokem a snad proto paní ministryně není přes veškerou svou snahu společností náležitě doceňována.

Linhart (STAN): Nedoceněná ministryně
Foto: archiv Zbyňka Linharta
Popisek: Zbyněk Linhart, senátor za STAN

Přitom si stačí přečíst jen titulky tiskových zpráv MMR, aby bylo jasné, o jak mimořádně obětavou osobnost se jedná. Například:

  • „Karla Šlechtová poskytne obcím 450 milionů na územní studie“

  • „Karla Šlechtová podporuje místní akční skupiny. Na jejich aktivity poskytne v nové výzvě z IROP 1,9 mld. Korun“.

  • „Ministryně Šlechtová má připraveno více než 1,2 miliardy korun na zkvalitnění zdravotních služeb“

  • „Ministryně Šlechtová poskytne 400 milionů na elektronické podání, které sníží administrativní zátěž občanů“

  • „Ministryně Šlechtová má připraveno 235 milionů na regulační plány“

  • „Karla Šlechtová podpoří muzea a zpřístupnění jejich sbírek částkou přesahující 2 miliardy korun“

Už jen toto by znamenalo, že paní ministryně poskytla na projekty ve veřejném zájmu a pro dobro nás všech kolem 6 miliard korun! Člověk se až ptá, kde na to paní ministryně bere. Vždyť ani ministr financí, jeden z nejbohatších Čechů a stranický šéf Karly Šlechtové, se zdaleka neprojevuje takovým mecenášstvím.

A to není všechno, paní ministryně nejen rozdává, ale také přibližuje služby, když „Ministryně Šlechtová umožní díky 1,7 miliardám korun z IROP přiblížit sociální služby klientům“. A že „Karla Šlechtová podpoří bezpečnost dopravy a cyklodopravy“a tím„Ministryně Šlechtová vychází vstříc malým obcím“ je nejen proto, že „Karla Šlechtová naslouchá starostům Olomouckého kraje“, ale zejména proto, že „Karla Šlechtová naslouchá hlasům v území“. A protože v Evropě už tuší, jaké eso tady máme, tak „Karla Šlechtová řeší na summitu v Paříži postavení měst“.

Ale abychom nebyli nespravedliví, podobné úsilí vyvíjí i ministryně školství, která nedávno  vyčlenila na  komerční motocyklovou Velkou cenu Brna dotaci ve výši 60 mil.Kč a zavázala "se"k tomu na následujících pět let.

Pokud by jedné ministryni zbyly ještě nějaké peníze a druhé elán pro takové nevídané činy a zaměří svou pozornost na Děčínsko, potažmo dlouhodobý úpadek Ústeckého kraje, nemyslím, že si musíme dělat starosti o naši budoucnost. Mezitím navrhuji PR oddělení MMR  mimořádné odměny za úspěšné plnění mimořádných úkolů (které už mezi tím byly dávno rozdány). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…