Lipavský (Piráti): Měli bychom především dbát o dodržování právního řádu

10.03.2021 22:25

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 10. března 2021 k informaci vlády ke strategii očkování, dostupných vakcínách a jejich dostatečnosti

Lipavský (Piráti): Měli bychom především dbát o dodržování právního řádu
Foto: flickr.com
Popisek: Jan Lipavský (Piráti)

Vážený pane předsedající, dámy a pánové,

já bych chtěl důrazně varovat před tím voláním, které se jednou ozývá tamhle od pana poslance Volného, nyní to tady slyšíme od komunistické strany, a to je před tou snahou podávat zdravotnický materiál, léky, které neprošly náležitou certifikací, které nemají všechny ty razítka, štemply, a z principu nevíme, co v těch ampulkách je, kdo to vyrobil, jak to vyrobil.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Evropská unie, Česká republika, má svůj právní řád. My bychom měli především dbát o dodržování tohoto právního řádu a samozřejmě součástí tohoto právního řádu je i odpovědnost za to, jaké látky jsou pacientům podávány, a od toho právě slouží ta certifikace, od toho máme SÚKL, od toho máme na evropské úrovni organizaci EMA. A jakékoliv snahy o obcházení těchto institucí jsou velice nebezpečné a já bych před nimi chtěl varovat. Samozřejmě dvě tyto látky mají velice silný lobbing ze států, ze kterých pocházejí, ale úplně stejným metrem měříme i látkám ze Spojených států amerických, a stejným metrem bylo měřeno evropským, domácím výrobcům, kteří samozřejmě museli celou tou procedurou projít, nyní prošli a proto je můžeme podávat.

Takže zde bych opravdu chtěl ještě jednou důrazně varovat prostě před látkou, o které někdo prohlásí, že funguje, ale není to schopen doložit.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.