Lipavský (Piráti): Měli bychom především dbát o dodržování právního řádu

10.03.2021 22:25

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 10. března 2021 k informaci vlády ke strategii očkování, dostupných vakcínách a jejich dostatečnosti

Lipavský (Piráti): Měli bychom především dbát o dodržování právního řádu
Foto: flickr.com
Popisek: Jan Lipavský (Piráti)

Vážený pane předsedající, dámy a pánové,

já bych chtěl důrazně varovat před tím voláním, které se jednou ozývá tamhle od pana poslance Volného, nyní to tady slyšíme od komunistické strany, a to je před tou snahou podávat zdravotnický materiál, léky, které neprošly náležitou certifikací, které nemají všechny ty razítka, štemply, a z principu nevíme, co v těch ampulkách je, kdo to vyrobil, jak to vyrobil.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Evropská unie, Česká republika, má svůj právní řád. My bychom měli především dbát o dodržování tohoto právního řádu a samozřejmě součástí tohoto právního řádu je i odpovědnost za to, jaké látky jsou pacientům podávány, a od toho právě slouží ta certifikace, od toho máme SÚKL, od toho máme na evropské úrovni organizaci EMA. A jakékoliv snahy o obcházení těchto institucí jsou velice nebezpečné a já bych před nimi chtěl varovat. Samozřejmě dvě tyto látky mají velice silný lobbing ze států, ze kterých pocházejí, ale úplně stejným metrem měříme i látkám ze Spojených států amerických, a stejným metrem bylo měřeno evropským, domácím výrobcům, kteří samozřejmě museli celou tou procedurou projít, nyní prošli a proto je můžeme podávat.

Takže zde bych opravdu chtěl ještě jednou důrazně varovat prostě před látkou, o které někdo prohlásí, že funguje, ale není to schopen doložit.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: EU? Dnes už nesoutěžíme ve druhé lize. Inspirujeme ostatní

8:14 Premiér Fiala: EU? Dnes už nesoutěžíme ve druhé lize. Inspirujeme ostatní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k našemu členství v EU.