Lipavský (Piráti): Podpoříme mandát pro zahraniční mise

01.06.2018 14:21

Drtivá většina pirátských poslanců dnes při jednání Sněmovny podpoří mandát pro zahraniční mise v letech 2018 až 2020.

Lipavský (Piráti): Podpoříme mandát pro zahraniční mise
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Postavení Česka na mezinárodní scéně se nesmí stát obětí domácích politických her. Případné neschválení mandátu pro zahraniční mise by byla mezinárodní blamáž. Neschválení vyslání vojáků by ČR v očích našich spojenců výrazně poškodilo. Všechny navrhované zahraniční mise jsou mírového charakteru a nejsou bojové. Přítomnost ČR v Afghánistánu a Iráku napomáhá stabilizovat místní legitimní vlády. Naše působení v Pobaltí je klíčovým příspěvkem k bezpečnosti Evropy. Mise v Mali je ukázkovým příkladem řešení problému migrační krize.

„Za naprosto klíčové považujeme především pokračování působení našich vojáků v Pobaltí. Česko je součástí Evropy a její problémy jsou i našimi. Naše skutečné hranice už dávno neleží na Rozvadově nebo v Bohumíně. Není rozdíl mezi Libercem a Tartu či britským Salisbury a Mladou Boleslaví. Musíme definitivně odmítnout iluzi neutrality a přijmout evropské směřování. Piráti plně podporují mezinárodní mise pod mandátem OSN. Mise mimo EU by měly mít humanitární či rekonstrukční charakter a musí být v plné součinnosti místních vlád. Cílem je taková aktivita, která místním vládám pomůže získat plnou kontrolu nad vlastním územím a dosažení situace, kdy v budoucnu nebudou expediční síly ČR v dané zemi již potřeba. Proto dlouhodobě podporujeme i navýšení prostředků na humanitární a rozvojovou pomoc,” říká pirátský poslanec a místopředseda Výboru pro obranu Jan Lipavský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…