Liška (ANEO): Svoboda a svobodné informace v ČR? Zapomeňte, Čest práci

19.04.2014 9:05

To, s čím máme možnost se shledat napříč státní správou a jejich většinovou zvůlí k poskytování svobodných informací na dotazy občanů ČR k úřadům a úředním osobám je až k neuvěření. Obzvláště potom co ani nerespektují rozhodnutí Ústavního soudu.

Liška (ANEO): Svoboda a svobodné informace v ČR? Zapomeňte, Čest práci
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Jak jsme se měli již povětšinou možnost seznámit se zvůlí úředních osob a úřadů k poskytování odpovědí na svobodné informace dle z.č. 106/1999 Sb., je tato situace velice rozšířená napříč celým státním spektrem a celá věc zašla již tak daleko, že aby se nevědělo kolik berou úředníci na ministerstvu nebo pak jiné úřední osoby, MInisterstvo (ne) Spravedlnosti a Ministerstvo vnitra pak samo porušilo zákon a vydalo si samo jakési vnitřní usnesení, jak toto občanům tajit a informace občanům neposkytnout, přestože to je v rozporu se zákonem a rozhodnutím Ústavního soudu, kdy jeho rozhodnutí jak MSP tak i MVČR podléhá.
Máme pak možnost se setkat i s tím, že přestože si MSP a MVČR vydalo v rozporu se zákonem vlastní dikci k (ne) poskytování svobodných informací, že i např. soudci z Krajských soudů, jako i např. nově jmenovaný předseda Krajského soudu v Plzni Mgr. Miloslav Sedláček nebo i jeho místopředseda JUDr. Milan Štejr, odmítají občanům ČR sdělit a to i ty přes vnitřní dikci povinné, kdy minimálně musí odkázat tazatele na již zveřejněný seznam jmen, jak je tomu např. u dotazu na bývalé členy KSČ a STB, kteří dnes pracují u soudu nebo ve státní správě. Není divu, že to poskytnout nechtějí, když to tajil i jejich původní předseda, bývalý soudruh z KSČ, Judr. Zdeněk Jaroš, který toto poskytl až pod pohrůžkou žaloby, avšak co považuji až za nehoráznou drzost a ukazatele tristnosti celé situace je drzost vyřizujícího předsedy Sedláčka, se ohánět ještě tím, že v případě, že je tazatel nespokojený, může se odvolat do 15 dnů k danému soudu a k MSP, což je zcela pak zavádějící informace, kdy na neposkytnutí svobodných informací se podává akorát stížnost a urgence a to v případě, že nebyly informace poskytnuty zcela či částečně a to k povinnému subjektu, který má dle zákona na odpověď pak 7 dní. To však Krajský soud v Plzni i s jeho předsedou nechtějí slyšet, či dělají, že o tom nevědí - což by ze svého postu měli, nebo pak otevřeně lžou. Zda pochytil tyto praktiky od pana Nečase, Kalouska nebo někoho jiného není známé, avšak pravdou je, že jde o praktiky nezákonné...

Jak to tak vypadá, ten kdo nechce odpovědět zjevně něco tají a něco je mu nepříjemné, jako se tomu stalo v případě, kdy jsem si tuto skutečnost sám u daného soudu v Plzni ověřil. Skutečnost je taková jak je výše popsáno. Navíc vyrozuměná osoba zástupce soudu se neobtěžovala ani odpovědět, předseda tajil i to, nejen jaký plat pobírá obecně - platovou skupinu, ale i onen uváděný seznam jmen členů KSČ a STB, který mají dokonce povinnost sdělovat soudy na elektronické nástěnce. K dotazu na aktuální stav jmenného seznamu soudců mi také nebylo ani odpovězeno a to přestože jsem osobou veřejnou, Vaším zástupcem do Evropského parlamentu, člověkem, který představuje s jeho stranou jisté zásady a ctí zákon, na rozdíl tedy od soudců z Krajského soudu v Plzni, kdy nejsou schopni ani odpovědět nebo resp. nechtějí ( otázkou je proč ) svobodné informace poskytnout... Nereagují ani na upozornění a sdělení předem o tom, že jim to zákon ukládá a že bývalý prezident Václav Klaus i s Hradem tyto informace poskytnout museli, neboť jim to nařídil soud v souladu s výrokem Ústavního soudu. Stejně pak i tyto informace zveřejnil nový prezident pan Miloš Zeman nebo i státní zástupkyně paní Judr. Lenka Bradáčová, PhD. a nikdo s tím neměl problém, přestože se pár křiklounů ´´domnívalo´´ a podávalo na paní Bradáčovou trestní oznámení, ničeho nezákonného u Vrchního státního zastupitelstvtí i u uveřejnění výplat státních zaměstnanců závažného a protizákonného shledáno nebylo.

Přesto si však jakýsi soudce odněkud z Plzně dovolí s tímto polemizovat, přestože mu jdou všichni po výroku a usnesení Ústavního soudu příkladem, ON i předseda i celý Krajský soud tyto informace odmítá, stejně jako ty, kdy vzhledem k provalení a nestandardnosti získávání právnických titulů na plzeňské právnické ´´Sorbóně´´ odmítají i sdělit, kdy a kde ke svým titulům přišli, navíc jak je výše uvedeno, mají pak i tu nezměrnou drzost argumentovat tím, že se žadatel ´´ může odvolat´´ k MSP do 15 dnů. Pokud byste však propásli lhůtu 7 dnů, máte smůlu.

Otázkou je pak proč toto tito soudci tají, když ze seznamu pořízeného v roce 2012 bylo patrné, že z 84 soudců u Krajského soudu v Plzni pracovalo 36 dříve u KSČ, stejně jako jeho bývalý předseda Zdeněk Jaroš.Dnes to soud tají. Stejně jako dříve, ale pan Jaroš neměl alespoň tu drzost argumentovat zcestným rozhodnutím o ´´odvolání´´. Vypadá to, že nám soudci v Plzni a Krajský plzeňský soud asi zcela ztratili soudnost nebo tají něco co jim je nepříjemné, co potřebují utajit, tedy své vzdělání a získání titulů, jako i to, kolik pobírají z našich peněz a daní po přerozdělení veřejných zdrojů. Jak si toto mohou dovolit, obzvláště poté, co se situace na politickém kolbišti vystřídala a jsou již stíhaní i takový deufrandanti jako Ivo Rittig, a jemu podobní,stejně jako i politici, soudci a jiné úřední osoby, kdy sice vše je povětšinou zametáno, ale jak patrno, tlak společnosti sílí a proto se již i řeší první vlaštovky. Takovými vlaštovkami by měli být i tito dva soudci ( jako i jiné úřední osoby ) a měli by být okamžitě odvoláni ze svých postů. Nebo nejsou právě proto odvoláváni a spoléhají na vnitřní rozhodnutí MSP, které dříve vedla členka KSČ před rokem 89 paní Benešová, která sama i s MSP odmítla toto sdělit a vyjádřily se, že nejsou povinnou osobou, stejně jako pak nerespektovaly ani své vnitřní rozhodnutí a neodkázaly na seznam, kde byla soudružka Benešová uvedena, kdy po ní to ihned  převzala ( zase asi náhodou ) bývalá členka KSČ paní Válková, která si asi zjevně neumí ani jako nově dosazená členka tohoto resortu zjednat pořádek a jen nám povídá o tom, jak se věci mění a jak hlavně k lepšímu a jak pro nás budou pracovat a plnit své sliby. Když nejsou ani schopní dodržet ústavní zvyklosti a pořádek.

Kdo tedy kryje tyto soudce a proč? Má se snad tajit, že většinou úředních osob ve státní správě jsou bývalí členi KSČ a STB či jejich potomci nebo příbuzní, že všichni propuštění policisté odcházejí pracovat k policii jako civilní zaměstnanci či soudní znalci, apod. a že jde vlastně o policejní stát? Proč si ´´stát´´ vybírá dva subjekty, kterým by chtěl udělit právo vyrábět marihuanu, kterou by chtěl prodávat za 200 a více korun, když cena na černém trhu je 200,- Kč i méně. Chce jen určitá úzká skupina na tom co nejvíce profitovat nebo snížit kriminalitu. TO by šlo jedině, že by se v lékárnách konopí prodávalo za méně než černém trhu, nikoliv za více. Navíc i v současné právní úpravě je marihuana uznána jako léčivum - tedy homeopatikum, kdy toto homeopatikum si může každý např. v SRN, Belgii, Francii, Nizozemí, ad. zemích koupit buď běžně v lékárně nebo pak pro hobby využití pokud dosáhl plnoletosti. Stejně jako nyní v USA... Jen u nás je jakási stále snaha oklešťovat demokracii způsoby jakými to předváděla KSČ s jejich pomocnicí - komunistickou tajnou policií STB, kdy se nám snaží i okleštt nejen právo na svobodné informace, ale i monopol, kdy by nám jen vyvolení mohli lék vyrábět, jinak budem zavíráni, přestože jde o homeopatikum, nikoliv drogu jak říkají a jak je i špatně uvedena v trestním seznamu drog, kdy je Marihuana uvedena mezi pervitinem, crackem, toluenem, heroinem a jinými syntetickými drogami. Vždyť by se pak sám stát dopouštěl organizovaného zločinu pokud nebude toto léčivum vyjmuto ze seznamu drog. Zákon je striktní, nemá být od něj uchylováno a platí pro všechny. Nejen tedy pro nás obyčejné a pak pro nějakého pana Štejra, Sedláčka, Polednu, Protivu nebo Slepičku či Nováka nebo nějakého jiného dalšího podobného úředníka protivícímu se zákonu, kdy nám ho chce prosazovat a rozhodovat o našich postizích za ´´ porušení zákona´´. Díky takovým státním ´´ zvrhlíkům´´ pak máme možnost se zde shledat s právním smetištěm, kdy si každý vykládá zákon jak chce a situace zde vypadá tak jak vypadá, stejně jako nový občanský zákoník za vydatné pomoci vydaný a sepsaný ochráncem exekutorů a dřívějším ministrem ( ne) spravedlnosti, Jiřím Pospíšilem.

Zcela pak můžeme na svobodu a demokracii v naší zemi zapomenout, obzvláště dokud tu tito všichni lidé  nerespektující zákon budou ve svých úředních funkcích, zejména pak soudci, státní zástupci ( kdy i u některých figurují jména na seznamu členů STB ), policisté a jiní členi tzv. justiční mafie, kdy pak jsou i tací, jako např. předseda senátu Krajského soudu v Plzni, který v jednom ze svých usnesení v jednom z odstavců uvádí ke stěžovateli, že dotyčný, jak doslova uvádí: Napadá členy justiční mafie okresního soudu Plzeň-Jih a Krajského soudu v Plzni...

Toto již je však řádný políček demokracii, ohánět se tímto, kdy zcela zjevně svědčí o nesoudnosti tohoto soudce,stejně jako o to, že není způsobilý již pro výkon svého povolání ani zdravotně, stejně jako zcela usvědčuje náš současný systém, že je protiprávní, nedemokratický, mafiánský a že přímou demokracii a referendum zde potřebujeme, právě díky takovýmto společenským a ´´ úředním vyvrhelům´´ ze svých postů porušujíc naši demokracii a veškeré mezinárodní úmluvy o lidských právech a svobodách.

Dokud si referendum a přímou demokracii neprosadíme, zapomeňme potom na demokracii a svobodu vůbec, která tu do odstranění těchto černých duší stále nebude a začněme si klidně zase říkat soudruhu a čest práci.  A co na to Ministerstvo (NE) Spravedlnosti? Jak jinak - MLČÍ...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Liška - profil

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …