Ludvík (ČSSD): ČSSD si připomněla 138. výročí založení

09.04.2016 7:31

Představitelé ČSSD si včera v odpoledních hodinách v Praze 6 na Břevnově připomněli výročí založení strany. Nejsilnější vládní strana letos oslavila už 138. výročí. Vzpomínkové akce se zúčastnil místopředseda ČSSD Martin Starec a předseda pražského KVV ČSSD Miloslav Ludvík. Kromě zástupců vedení ČSSD se u pamětní desky sešli také členové a sympatizanti stany.

Ludvík (ČSSD): ČSSD si připomněla 138. výročí založení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ludvík

„Smyslem oslav výročí založení ČSSD je kromě jiného připomenout základní programové principy, které sociální demokracie vždy prosazovala,“ uvedl předseda pražské ČSSD Miloslav Ludvík. Hlavními programovými požadavky přijatými ustavujícím sjezdem v roce 1878 bylo například všeobecné, rovné a přímé volební právo, svoboda tisku, spolčování a shromažďování, nemocenská a sociální zákonodárství, zavedení 10-ti hodinové pracovní doby, omezení práce žen a odstranění práce dětí.

„Sociálně demokratické hnutí má hluboké kořeny v boji za svobodu, spravedlnost a sociální soudržnost. Úsilí o sociálně spravedlivou a solidární společnost je nejen mementem našich předchůdců, ale také závazkem pro činnost ČSSD ve vládě, krajích a obcích,“ uzavřel místopředseda ČSSD Martin Starec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…