Ludvík (ČSSD): Máme jasný program a víme, jak našich cílů dosáhnout

09.10.2014 18:38

Do Prahy přineseme nový styl politiky a manažerského řízení města. Při správě města se chceme inspirovat městy jako je Vídeň a Mnichov, která jsou dlouhodobě pod správou sociální demokracie.

Ludvík (ČSSD): Máme jasný program a víme, jak našich cílů dosáhnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ludvík, lídr kandidátky za ČSSD v Praze

Do voleb vstupujeme se skutečným programem a jasnou představou, jak chceme svých cílů dosáhnout, a Pražanům nabízíme sociálně ohleduplné a přátelské řízení města. Stejně jako dala sociální demokracie vládě sociální a lidský rozměr, tak i pražská sociální demokracie chce stejné principy uplatňovat i v Praze. Tak jako plníme závazky na vládní úrovni, budeme je plnit i v Praze. Za námi stojí zkušenosti, tradice a schopnosti. Neoháníme se prázdnými slovy, nažehlenými tvářemi a populistickými sliby.

Jako svou osobní prioritu si beru nastavení jasných pravidel v územním plánování a boj proti developerům. Volné plochy je především třeba kultivovat, nikoliv je zastavovat dalšími bytovými domy. Územní plán proto musí tyto plochy chránit a občané musí mít právo vyjádřit se ke stavbám ve svém okolí. Developerské projekty budeme mnohem přísněji kontrolovat a regulovat na základě jejich přínosu pro rozvoj města. Není možné stavět stovky nových budov a zahušťovat město bez toho, aby byla současně rozšiřována občanská vybavenost, posílena dopravní infrastruktura, rozšířena kapacita škol a školek. Nedovolíme, aby Praha další roky trpěla svévolí developerských a stavebních firem, zelené plochy mizely ve prospěch nových staveb a město se zahušťovalo na úkor kvality života jeho obyvatel.

Zaměříme se také na sociální a zdravotní služby. Každý Pražan má nárok na tu nejlepší lékařskou péči, proto zdravotní služby musí být dostupné a kvalitní. Podpoříme vznik lékařských pohotovostí v každé městské části, aby lidé nemuseli při akutních potíží cestovat desítky minut na nejbližší pohotovost. Finančně také posílíme Zdravotnickou záchrannou službu tak, aby se záchrannou službou vyjíždělo více kvalifikovaných lékařů. Například v noci jich s pražskou záchrankou jezdí pouze šest a ve většině vozů jsou jen záchranáři. Kvůli tomuto systému se pak do nemocnice vozí i pacienti, kteří by mohli být ošetřeni lékařem na místě.

Praha také musí začít řešit problém s nedostatkem zubních lékařů. Musíme se proto snažit stomatology motivovat, aby v Praze zůstávali. Jedním z kroků, které chceme pro to udělat, je pomoc ve formě bydlení. Chceme v Praze vystavět více než 8500 malometrážních bytů s nízkým nájemným, které mohou sloužit nejen mladým rodinám, seniorům, ale například i zdravotním sestrám a právě mladým lékařům.

Dalším klíčovým tématem sociální demokracie v Praze je rozvoj veřejné dopravy. Pro nás je veřejná doprava základním kamenem dopravy v Praze. Musíme proto zajistit, aby byla čistá, spolehlivá a dostupná. Naší prioritou je jednoznačně zahájení stavby linky D pražského metra, a to za výrazné finanční spoluúčasti státu a využití evropských fondů. Pokračovat také budeme ve výstavbě tramvajových tratí a posilování MHD i v okrajových částech Prahy. Dva roky od rozsáhlých změn v jízdních řádech, které provedla TOP 09 a ODS, se některé městské části stále nevyrovnaly s chybějícími linkami a pro obyvatele těchto částí se cestování výrazně zhoršilo.

Rád bych proto na závěr na Pražany apeloval, aby přišli 10. a 11. října k volbám a svým hlasem pomohli změnit Prahu k lepšímu. Protože naše město i jeho obyvatelé si zaslouží kvalitní vedení, které se bude starat o potřeby obyvatel a bude své závazky plnit. Takové vedení tady nyní chybí. Praha je často srovnávaná s městy, jako jsou Vídeň nebo Mnichov. A tyto města jsou nám dávána za vzor. Víte, že obě města jsou dlouhodobě pod správou sociální demokracie? Tak proč po pětadvaceti letech nezodpovědného pravicového vedení nezkusit změnu i v Praze?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…