Luhačovice povede nově Semelová (ČSSD)

28.10.2014 10:46

Z jednání stran úspěšných ve volbách nakonec pro Luhačovice vzejde koalice, kterou bude tvořit ČSSD, ANO 2011, TOP 09 a ODS. Informovala o tom současná místostarostka a jednička volební kandidátky ČSSD Marie Semelová.   „Uzavřeli jsme včera v pozdních hodinách koaliční dohodu. V nové radě bude mít 3 místa ČSSD, 2 křesla ANO 2011 a po jednom radním ODS a TOP 09," sdělila Semelová. Koalice tak bude mít nadpoloviční většinu 12 mandátů v zastupitelstvu, které má 21 členů. Novou starostkou se podle uzavřené koaliční smlouvy stane právě Marie Semelová z ČSSD, která dostala ve volbách i nejvíce hlasů od voličů. „Stejně jako v minulém volebním období budou v radě dvě uvolněné funkce. Kromě starostky bude v uvolněné funkci místostarosta Radomil Kop za hnutí ANO 2011," doplnila Semelová. Uvedla také zastupitele, kteří by měli za koalici zasednout v radě města. „Z ČSSD to bude kromě mé osoby Roman Lebloch a David Ruman, za ANO 2011  Radomil Kop a Zdeněk Červenka, za ODS Stanislav Duháň a za TOP 09 Marian Ležák," uvedla Semelová. A jak si nová koalice představuje svou práci pro město? „Smluvní strany povedou město Luhačovice k prosperitě a budou usilovat o čisté, bezpečné a zdravé místo pro život, lázeňství a rekreaci," uvádí se v koaliční smlouvě. Oficiálně bude ale vedení města zvoleno až na ustavujícím zasedání zastupitelstva. To musí svolat současný starosta František Hubáček. Předpokládá se, že se první schůze nově zvolených zastupitelů bude konat 6. listopadu.

Luhačovice povede nově Semelová (ČSSD)
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

„Uzavřeli jsme koaliční dohodu. V nové radě bude mít 3 místa ČSSD, 2 křesla ANO 2011 a po jednom radním ODS a TOP 09," sdělila Semelová. Koalice tak bude mít nadpoloviční většinu 12 mandátů v zastupitelstvu, které má 21 členů. Novou starostkou se podle uzavřené koaliční smlouvy stane právě Marie Semelová z ČSSD, která dostala ve volbách i nejvíce hlasů od voličů.

„Stejně jako v minulém volebním období budou v radě dvě uvolněné funkce. Kromě starostky bude v uvolněné funkci místostarosta Radomil Kop za hnutí ANO 2011," doplnila Semelová. Uvedla také zastupitele, kteří by měli za koalici zasednout v radě města. „Z ČSSD to bude kromě mé osoby Roman Lebloch a David Ruman, za ANO 2011  Radomil Kop a Zdeněk Červenka, za ODS Stanislav Duháň a za TOP 09 Marian Ležák," uvedla Semelová.

A jak si nová koalice představuje svou práci pro město? „Smluvní strany povedou město Luhačovice k prosperitě a budou usilovat o čisté, bezpečné a zdravé místo pro život, lázeňství a rekreaci," uvádí se v koaliční smlouvě.

Oficiálně bude ale vedení města zvoleno až na ustavujícím zasedání zastupitelstva. To musí svolat současný starosta František Hubáček.

Předpokládá se, že se první schůze nově zvolených zastupitelů bude konat 6. listopadu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luhacovice.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.