Lukša (TOP 09): Obec pokračuje v nastoleném směru

30.11.2014 10:01

Čeladenští zastupitelé zvolili na svém ustavujícím zasedání nové, respektive staronové vedení obce. Starostou zůstává stejně jako v předchozím volebním období Pavol Lukša (TOP 09) a místostarostkou Věra Golová (KDU-ČSL).

Lukša (TOP 09): Obec pokračuje v nastoleném směru
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Pětičlennou radu doplnili Milan Bajgar (TOP 09), Jaroslav Kozel (KDU-ČSL) a Josef Siuda (ČSSD).

„Výsledky voleb jasně ukázaly, že si občané přejí zachování směru, kterým se obec ubírala v minulých letech. Věřím, že se do konstruktivní práce pro obec a její občany zapojí všichni zastupitelé,“ řekl po zvolení Pavol Lukša, který je starostou Čeladné od roku 1994.

Volby v Čeladné jasně vyhrála TOP 09, která získala o tři procenta (celkem 31,5 %) a jeden mandát (celkově 5) navíc oproti volbám v roce 2010. Na druhém místě skončila KDU-ČSL (17,6 %), která získala stejně jako před čtyřmi lety 3 mandáty.

V zastupitelstvu zasednou také kandidáti ODS (12,3 %, 2 mandáty), ČSSD (8,5 %, 1 mandát) a dvě nová politická uskupení: SNK Čeladná získala díky 13,3 dva mandáty, RESPEKT Čeladná obdržel 6 procent, což znamená jedno křeslo v zastupitelstvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: V této mimořádné situaci jsem  požádal o pomoc Evropskou komisi

8:19 Ministr Výborný: V této mimořádné situaci jsem požádal o pomoc Evropskou komisi

Místo obvyklých 130 tisíc tun letos tuzemští pěstitelé ovoce sklidí kvůli silným mrazům jen pětinu, …