Lukša (TOP 09): Zápisy do prvních tříd začínají

18.01.2016 11:20

Pod vánočními stromečky dětí, které se chystají do školy, se objevily aktovky, batohy, penály a spousta jiných potřeb, které budou letos v září potřebovat.

Lukša (TOP 09): Zápisy do prvních tříd začínají
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Ale nežli jim denní povinnosti nastanou, čeká je zápis do prvních tříd. Některé se těší více, jiné méně, ale nejen dětem, také rodičům nastanou povinnosti. I u zápisů může děti potkat zkouška toho, jak jsou samostatné a co všechno dovedou. Každá ze základních škol pojímá zápis trošku jinak, ale i když dítě u zápisu neuspěje, není to žádná katastrofa. Pokud je totiž hravé a evidentně se ještě nedokáže soustředit, je pro něj případně další rok strávený v mateřské školce tím nejlepším řešením. U nás v obci proběhne zápis prvňáčků 21. ledna. A protože naše základní škola patří k těm nejlepším, věřím, že se bude dětem i jejich rodičům líbit. Dnešní malí školáci jsou trochu jiní, než jsme bývali my. Znají počítače, mobilní telefony a občas jim chybí běžné povídání, pohádky a čas strávený s rodiči či prarodiči. Každá doba nese své, ale věřme, že i dnešní děti jsou stejní rošťáci jako jsme bývali my a prožívají stejné radosti i stesky jako naše generace. Na děti čekají nové povinnosti, ale i spousta poznání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice