Lukša: Vliv Tvrdíka nesmí fotbal ovládnout

16.05.2017 9:06

Kdysi se používalo heslo „sportem ku zdraví“. Jistě všichni uznáte, že zvláště v dnešní přetechnizované době, kdy mládež a děti tráví většinu času u počítačů, jsou sportovní aktivity velmi vítané.

Lukša: Vliv Tvrdíka nesmí fotbal ovládnout
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Fotbal je v naší republice tím nejmasovějším sportem. Svým klubům fandíme nejen, když vyhrávají, ale držíme jim palce i tehdy, když se jim příliš nedaří. Většinou ve všech městech a obcích jsou fotbalová hřiště, kde se dobrovolní funkcionáři snaží věnovat mládeži a dětem ve svém volném čase. Každý z rodičů vám řekne, že je lepší, když dítě běhá za míčem, nežli bezcílně bloumá s partou, která nemá žádné cíle, a hledá podivná vyžití. Aféra kolem šéfa fotbalu Pelty i ministerských úředníků je opravdu velmi špatným obrazem našich vysokých fotbalových funkcionářů. Sport by rozhodně neměl být umazán jakýmikoliv finančními machinacemi a podvody. O to víc mě překvapuje snaha Jaroslava Tvrdíka ovládnout nejvyšší post. Jistě si každý vzpomeneme, kolika různými profesemi Tvrdík prošel. Bohužel nelze, než konstatovat, že vždy po něm zůstala pachuť neprofesionality a dá se říct, že kam vkročil, tam už tráva neroste. Jen velmi nerad bych viděl, aby dnes, kdy jde o záchranu fotbalu v naší republice, dosadil na nejvyšší post svého člověka, kterého by bezesporu velmi intenzivně ovládal. Vybudovali bychom si v podstatě druhého Peltu. A tak věřím, že všichni, kteří budou mít možnost hlasovat při volbě nového předsedy, dobře promyslí, komu připadne jejich hlas. Hledejme člověka, jenž je opravdu dobrým manažerem zapáleným nejen pro vrcholový fotbal, ale i fotbal na regionech, mládežnický a dětský fotbal. Je důležité, jakým způsobem nový šéf dovede zvládnout tuto nestandardní až krizovou situaci bez dalšího najímání odborníků a tím i rozhazování peněz. Ten, který bude fotbal řídit, by rozhodně neměl být napojen na Peltu ani Tvrdíka.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…