Luzar (KSČM): …a jitra jsou zde tichá

19.02.2022 6:32 | Komentář

Vypůjčil jsem si název jednoho z dobrých filmů zosobňující hrdinství, obyčejných lidí v neobyčejné situaci. Stále totiž rádi zapomínáme na životy těch anonymních občanů, kteří se každý den potýkají se složitostí a tragédii života, neživota, na pokraji války i v ní samé.

Luzar (KSČM): …a jitra jsou zde tichá
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Všechna ta vznešená slova a předsevzetí vrcholných představitelů, hovořících o lidech a jejich zájmech, jsou k 16. 2. 2022 podrobena kritickému pohledu těchto lidí. Co měl přinést tento den do jejich životů? USA tvrdily, že smrt, a díky jimi zveřejněným informacím přinesla život. Ruská věrchuška bude tvrdit, že nikdy neměla v úmyslu tento den vyvolat konflikt, a ukrajinská vláda, ta bude od svých občanů žádat schovívavost a trpělivost, protože trpí v souboji globálních mocností.  

Ve Washingtonu se plácají po ramenou, jak zabránili konfliktu a jak chytře dočasně umístili obrovské množství munice, zbraní a živé síly hned u ruských hranic. V Moskvě slaví propagandistický úspěch a posílení svých pozic u svých spojenců. Jen ten, kdo je bit, je prostý občan, ať již z Luhanska a Doněcka, tak i ten z Kyjeva. Mnohaleté strádání nebere konce a mnohdy se zdá, jakoby to vlastně všem vyhovovalo. Ten pocit uměle vyvolávaných bouří ve mně vzbuzuje i právě prošlá „mediální“ krize války

Již Darwin psal, že konflikt může vyvolávat i pozitivní posuny ve vývoji. Proto nyní již opravdu nastal čas, aby Rada bezpečnosti OSN otevřela téma plnění Minských dohod a zcela vážně, padni komu padni, začala vyžadovat jejich plnění!

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Nestřílejte, vždyť jsou tady lidé, volal již dobrý voják Švejk. Média ale opět sehrála svou roli mouřenínů a znovu ukázala svou povrchnost analýz a vyvozovaných závěrů. Spokojit se jen s propagandou, doplněnou agresívními slovy stále stejných profláknutých válečných štváčů, tito jim jakoby pořád stačí k oblbování lidí. Ale ta doba, se zdá, již konečně odchází a čím dál více lidí vnímá pokřivenost té mediální pseudopravdy. Začínají padat otázky a veřejný prostor začíná uvažovat nad základní otázkou, která má vždy zaznít jako první: „Kdo tím získal prospěch.“

Nastává soumrak velkých mediálních domů, blíží se konec zpráv, těch uměle nafukovaných, aby vydržely celý den v půlhodinových přímých vstupech ze studia. Blíží se doba všeobecné negace a nedůvěry v jakékoliv informace a nastává čas zpochybňování čehokoliv. To způsobila média svým cíleným a úmyslným jednostranným zpravodajstvím pod taktovkou tu moci, tu v zájmu vyšší pravdy. A proto návrat k selskému rozumu a prosté lidské zodpovědnosti za sebe sama a svět okolo nás je cestou, po které začíná kráčet čím dál tím více lidí, a je to dobře. I když občas zazní výkřiky „země je placatá“, přesto je to obrovský posun směrem ven ze stínů toho světa pana Orwella, ve kterém bohužel již pár let žijeme.

(Text vyšel jako doplněk k článku na Sputniku - ZDE)

Článek byl převzat z Profilu Leo Luzar

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…