MF: Na povodňové škody půjde přes 400 mil. Kč

14.03.2014 21:42

Ministr financí Andrej Babiš podepsal Dohodu o provádění Rozhodnutí komise, kterým se poskytuje grant z Fondu solidarity Evropské unie na financování škod způsobených povodněmi v červnu 2013. Celková výše grantu dosáhne 15 928 275 EUR, tj. přibližně 411,841 mil. Kč. Evropská unie byla při podpisu Dohody zastoupena komisařem pro regionální politiku Johannesem Hahnem.

MF: Na povodňové škody půjde přes 400 mil. Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš vystřídal ve funkci ministra financí Jana Fischera

Česká republika získala nejvyšší možný příspěvek, který dle pravidel Fondu představuje 2,5 % celkových odhadovaných škod. Celkové povodňové škody byly odhadnuty na 16,473 mld. Kč.

Příspěvek je koncipován jako dotace veřejným rozpočtům na nápravu bezprostředních škod způsobených povodní z června 2013 v sedmi postižených regionech (Jihočeský, Plzeňský, Středočeský, Královéhradecký, Ústecký, Liberecký kraj a území hlavního města Prahy). Dohodu bude metodicky zastřešovat Závazná metodika realizace Fondu solidarity v ČR, která bude po schválení Ministerstvem financí rozeslána krajům a Hlavnímu městu Praze.

Prostředky musí být použity pouze na financování opatření nutných k obnovení základních funkcí poškozeného majetku a území, které nebyly kryty ze zahraničních zdrojů, pojištění nebo darů a nebyly financovány ze státního rozpočtu. Oprávněnými výdaji jsou výdaje hrazené z prostředků kraje, obcí a obcí s rozšířenou působností, případně příspěvkových organizací těchto územních samosprávných celků.

Mgr. Marek Zeman
Ředitel odboru vnějších vztahů a komunikace 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace