MKD: Podporujeme KDU-ČSL v odporu proti přijetí směrnice o kvótách

08.12.2014 11:50

V současné době stojí před vládou rozhodnutí o postoji ČR k přijetí směrnice EU o 40ti procentním podílu žen v dozorčích radách společností obchodovaných na burze.

MKD: Podporujeme KDU-ČSL v odporu proti přijetí směrnice o kvótách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Jedná se o bezprecedentní zásah do svobod občanů, o dirigistické nařízení, které se snaží ze shora regulovat přirozené vztahy ve společnosti. Jde o nepotřebný akt, který si občané nežádají, který je škodlivý pro ekonomiku a ponižující pro ženy. Při svém dalším rozšiřování do ostatních sfér společnosti (a další rozšiřování směrnic přichází tradičně prakticky ihned po jejich přijetí) povede v konečném důsledku ke zhoršení vztahů mezi pohlavími.  Upozorňujeme, že právě takové etatistické kroky vzdalují svobodomyslné občany od podpory projektu evropské integrace!

•    Mladí křesťanští demokraté proto oceňují negativní stanovisko, které většina ministrů KDU-ČSL projevila během vládní rozpravy k pozici ČR.

•    Mladí křesťanští demokraté věří, že KDU-ČSL bude negativní stanovisko hájit i nadále s tím, že koaličním partnerům dá jasně na vědomí důležitost tohoto tématu.

•    Mladí křesťanští demokraté upozorňují i na skandální změnu postoje ČR k přijetí neméně závažné (ba ještě nebezpečnější) antidiskriminační směrnice EU, která byla  přijata proti vůli obou komor parlamentu.

KDU-ČSL je stranou hodnot, proto je potřeba hodnoty svobodné společnosti hájit i v situaci, kdy ohrožení svobody nepřichází brutálně ve formě okupace či násilných hnutí, ale subtilně ve formě postupného omezování našich svobod prostřednictvím byrokratického aparátu ovládaného aktivistickou menšinou budovatelů nových světlých zítřků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MKD

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Snaha přepisovat historii se objevuje v každé době, bez ohledu na režim

19:05 Čunek (KDU-ČSL): Snaha přepisovat historii se objevuje v každé době, bez ohledu na režim

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k oslavám osvobození Rudou armádou a překrucování his…