MZ: O titul Regionální potravina se ucházelo více než tisíc výrobků

09.07.2013 18:37

Výrobci do třetího ročníku soutěže Regionální potravina letos přihlásili celkem 1082 potravinářských výrobků. Hodnotitelské komise vybraly v devíti kategoriích 101 z nich. Tyto výrobky mají pro následující čtyři roky právo užívat logo Regionální potravina.

MZ: O titul Regionální potravina se ucházelo více než tisíc výrobků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pole, ilustrační foto

Během tohoto období je garantována kvalita, původ surovin a řada dalších aspektů, které byly důvodem ocenění výrobku. Soutěž Regionální potravina se vyhlašuje ve všech 13 krajích České republiky. Letos se soutěže účastnilo na 362 výrobců.

Potravinářský výrobek, který usiluje o udělení značky, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z tohoto regionu, nebo pokud je to z objektivních důvodů nutné, z tuzemských surovin.

Soutěží se v devíti kategoriích. Projekt je koncipován tak, že v každé z nich může získat značku Regionální potravina jen jeden výrobek. Nejsilněji bývá tradičně zastoupena kategorie masných výrobků a kategorie pekařských výrobků.

Soutěž Regionální potravina se zaměřuje především na malé a střední výrobce potravin. Projekt vychází vstříc sílícímu zájmu veřejnosti o kvalitní potraviny od tradičních regionálních výrobců. Za dobu existence této soutěže poroty ocenily 374 potravinářských výrobků.

Soutěž provází marketingové aktivity podporující značku Regionální potravina. Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Státním zemědělským a intervenčním fondem ji budou prezentovat nejen v tisku, televizi a rozhlase, ale také například na farmářských trzích a v místních sítích maloobchodních prodejen.

Více informacích o soutěži Regionální potravina najdete na  www.regionalnipotravina.cz, kde je například seznam míst prodeje oceněných potravin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…