MŽP: Náměstek Munzar podpořil celosvětovou akci „Zasaď strom pro mír“

24.09.2013 19:25

Náměstek ministra životního prostředí pro sekci úřadu ministerstva Vojtěch Munzar včera navštívil 7. ZŠ Kladno. Spolu s jejími žáky podpořil vysazením stromu celosvětovou akci, do které se v rámci Mezinárodního dne míru zapojily tisíce škol z celého světa.

MŽP: Náměstek Munzar podpořil celosvětovou akci „Zasaď strom pro mír“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Ministerstva životního prostředí ČR

„Prostředí, v jakém budeme žít, závisí především na každém z nás, a proto je důležité, aby i děti od útlého věku byly vedeny k respektu a dobrému chování vůči našemu životnímu prostředí. Podobné projekty ve školách tomu mohou napomoci,“ říká náměstek Vojtěch Munzar.

7. ZŠ Kladno (ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská) se o problematiku ekologie zajímá dlouhodobě, na ochranu přírody se navíc zaměřuje i její školní vzdělávací program. Dvakrát obhájila titul Ekoškola, v letošním školním roce o něj bude usilovat už potřetí.

Kampaň „Zasaď strom pro mír“ měla v loňském roce velký úspěch. Během jediného dne zasadilo na 5 tisíc škol ve 132 zemích světa celkem 600 tisíc stromů. Letos by měl být počet škol a vysazených stromů podle organizátorů ještě vyšší.

Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne míru, vyhlašovaného OSN. Organizuje ji společnost LEAF (Learning about Forests) a ENO (Environment Online), globální virtuální škola pomáhající zvyšovat povědomí o životním prostředí a udržitelném rozvoji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…