Mach (Svobodní): Evropo, prober se, nebo špatně skončíš

26.04.2016 7:25

Evropská unie už není neškodná byrokratická instituce, která si libuje v hloupostech, jako jsou správné míry okurek a gendrová školení. Nyní migrační politika EU ohrožuje naši svobodu a bezpečnost. Tomu se musíme rázně postavit!

Mach (Svobodní): Evropo, prober se, nebo špatně skončíš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Petr Mach

Donedávna jsme byli zvyklí, že Evropská unie je v podstatě neškodná poněkud byrokratická instituce, která si libuje v hloupostech, jako jsou správné míry okurek a banánů, dotuje nesmyslná genderová školení a říká nám, jak se má jmenovat naše pomazánkové máslo. A v nejhorším nám zakáže žárovky. Nyní ale migrační politika Evropské unie ohrožuje naši svobodu a bezpečnost, a tomu se musíme rázně postavit.

1. To, že jsme v Evropské unii, ještě neznamená, že nám ostatní národy nebo bruselská byrokracie můžou cokoliv diktovat. Nejen my Češi, ale celá Evropa si už zažila nejeden diktát a potlačení národní suverenity, a vždy to dopadlo špatně. Všichni jsme přirozeně svobodní lidé a nechceme si nechat řídit naše životy, natož z ciziny!

2. Německá kancléřka Merkelová udělala v základu obrovskou chybu, když otevřela náruč Evropy a myslela si, že to bude jen krásné humanitární gesto. Tohle gesto nás všechny stojí nejen velké peníze, ale hlavně ohrožuje naši svobodu, základy naší kultury a bezpečnost.

3. Vždy když Evropská unie přijímá nařízení, mají rozhodující slovo Němci. A Němci mají své zájmy nebo můžou jednat pomýleně, a výsledek vydávají za evropský zájem. Nesmíme proto přijmout princip, že se v zásadních otázkách můžou jiní spojit a donutit nás např. přijmout zástupy migrantů.

4. Jsem optimista a vím, že si občané nakonec prosadí své mínění ve volbách. Otázkou je jen, kolik škody ještě bude napácháno. Určitě se ale nakonec všude v Evropě najdou strany, které tohle šílené ideologické bláznění odmítnou. Však už se to děje a já doufám, že to i náš premiér Bohuslav Sobotka dobře vidí.

5. Mnozí politici se bohužel stále chovají v rozporu se zájmy voličů jako lokajové Bruselu. Naštěstí už ne všichni. Maďarský premiér pořádá ve své zemi referendum o zamítnutí bruselských kvót na přerozdělování migrantů. V Rakousku vyhrál první kolo prezidentské volby odpůrce kvót z Rakouské strany svobodných. Ve Švédsku v průzkumech vede strana Švédští demokraté, která se staví proti bruselské politice, atd.

Buďte si jisti, že u nás jsou Svobodní tou stranou, která vidí, jaká je realita, má pevné zásady a politiku staví na zdravém rozumu a hájí zájmy našich svobodných občanů. Můžete se spolehnout, že já ani jiní představitelé Svobodných se před Bruselem nikdy neskloníme a neotočíme své názory.

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

16:14 Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému a jeho hrub…