Mach (Svobodní): Ombudsmanka nemá hledat provokatéry a ničit život slušným lidem. Soud pokračuje

07.08.2015 15:23

V pondělí pokračuje soud s realitní makléřkou Noskovou, která čelí žalobě od Romky na „odškodné“ 100 tisíc korun - druhé stání se koná u soudu v Litoměřicích 10. srpna od 13 hod. a osobně se ho zúčastní europoslanec Petr Mach.

Mach (Svobodní): Ombudsmanka nemá hledat provokatéry a ničit život slušným lidem. Soud pokračuje
Foto: Daniela Černá
Popisek: europoslanec Petr Mach na besedě v Olomouci

Realitní kancelář, působící v severních Čechách, byla v dubnu 2013 terčem hrané provokace ze strany Romky, která ve spolupráci s úřadem ombudsmana testovala ochotu RK pronajmout jí byt. Nastrčená Romka realitku zažalovala – chce nahradit „újmu“.

První stání se konalo 24. června - více viz zde.

P. Mach se makléřky Noskové už dříve osobně zastal. Podle něj ombudsmanka Šabatová hrubě překračuje svoje pravomoce. „Má především chránit občany před zlovůlí úřadů. Nikde v zákoně jsem nenašel, že by měla hledat provokatéry a ničit život slušným lidem, kteří poctivě podnikají a sami živí své rodiny. Vytvářet agenty provokatéry – to je estébácká praktika. Paní Šabatová by se měla stydět, a ne se nazývat ochráncem práv. Jen zasévá do společnosti strach,“ řekl ke kauze P. Mach - více viz zde.

Na pomoc realitní makléřce proto také už v březnu t.r. založil transparentní účet č. 2000766566/2010 u Fio banky, kam jako první hned přispěl částkou 13 tisíc korun a prosí každého, kdo může přispět libovolně malou částkou, ať se přidá. K dnešnímu dni je na účtu téměř 69 tis. Kč. Cílem je vybrat peníze pouze na případnou pokutu – p. Nosková sama oznámila, že právníka si určitě zaplatí ze svého. Pokud by soud vyhrála a pokutu nemusela platit, budou vybrané peníze použity na pomoc někomu jinému s podobným problémem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů